Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/292
Τίτλος: Σύγκριση βιολογικού και συμβατικού πρόβειου γάλακτος της Κύπρου προς το προφίλ των λιπαρών οξέων που περιέχουν
Συγγραφείς: Θεοφίλου, Αθανασία 
Λέξεις-κλειδιά: Fatty Acids;Sheep's Milk;Saturated Fatty Acids
Advisor: Tzamaloukas, Ouranios
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
Περίληψη: Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Ζωικής Παραγωγής του τμήματος Γεωπονικών Επιστημών Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων. Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν η σύγκριση του προφίλ των λιπαρών οξέων του λίπους του γάλακτος από βιολογικές και συμβατικές εκτροφές προβάτων στην Κύπρο. Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνταν σε κτηνοτροφικές μονάδες της Επαρχίας Λευκωσίας και της ελεύθερης Αμμοχώστου και διήρκησα για δυο χρονιά. Οι παράμετροι που αναλύθηκαν ήταν το προφίλ των λιπαρών οξέων του βιολογικού και του συμβατικού γάλακτος. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι στα κορεσμένα λιπαρά οξέα δεν υπάρχει στατιστική σημαντική διαφορά μεταξύ του συμβατικού και βιολογικού γάλακτος. Αντίθετα στα ακόρεστα λιπαρά οξέα το βιολογικό γάλα παρουσίασε σημαντική διαφορά στη συγκέντρωση Λινελαϊκού, α-Λινολενικού και συζευγμένου Λινελαϊκού σε σύγκριση με το συμβατικό γάλα. Στα υπόλοιπα λιπαρά οξέα δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική διαφορά.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/292
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή η αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
ΠΕΡΙΛΗΨΗ.pdf415.12 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα