Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/292
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorTzamaloukas, Ouranios-
dc.contributor.authorΘεοφίλου, Αθανασία-
dc.date.accessioned2014-06-23T08:58:54Z-
dc.date.accessioned2015-11-27T12:51:26Z-
dc.date.available2014-06-23T08:58:54Z-
dc.date.available2015-11-27T12:51:26Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/292-
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Ζωικής Παραγωγής του τμήματος Γεωπονικών Επιστημών Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων. Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν η σύγκριση του προφίλ των λιπαρών οξέων του λίπους του γάλακτος από βιολογικές και συμβατικές εκτροφές προβάτων στην Κύπρο. Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνταν σε κτηνοτροφικές μονάδες της Επαρχίας Λευκωσίας και της ελεύθερης Αμμοχώστου και διήρκησα για δυο χρονιά. Οι παράμετροι που αναλύθηκαν ήταν το προφίλ των λιπαρών οξέων του βιολογικού και του συμβατικού γάλακτος. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι στα κορεσμένα λιπαρά οξέα δεν υπάρχει στατιστική σημαντική διαφορά μεταξύ του συμβατικού και βιολογικού γάλακτος. Αντίθετα στα ακόρεστα λιπαρά οξέα το βιολογικό γάλα παρουσίασε σημαντική διαφορά στη συγκέντρωση Λινελαϊκού, α-Λινολενικού και συζευγμένου Λινελαϊκού σε σύγκριση με το συμβατικό γάλα. Στα υπόλοιπα λιπαρά οξέα δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική διαφορά.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή η αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτωνen_US
dc.subjectFatty Acidsen_US
dc.subjectSheep's Milken_US
dc.subjectSaturated Fatty Acidsen_US
dc.subject.otherΛιπαρά Οξέαen_US
dc.subject.otherΠρόβειο Γάλαen_US
dc.subject.otherΚορεσμένα Λιπαρά Οξέαen_US
dc.titleΣύγκριση βιολογικού και συμβατικού πρόβειου γάλακτος της Κύπρου προς το προφίλ των λιπαρών οξέων που περιέχουνen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/3en
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2012-2013en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-7675-6718-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ.pdf415.12 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.