Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/26704
Τίτλος: | Ζυμούμενα τρόφιμα που παρασκευάζονται στην Κύπρο: καταγραφή των χαρακτηριστικών τους και γνώσεις καταναλωτών | Συγγραφείς: | Κωνσταντίνου, Παρασκευή | Λέξεις-κλειδιά: | Ζυμούμενα τρόφιμα στην Κύπρο;Ζύμωση;Οξυγαλακτικά βακτήρια;Προβιοτικά | Advisor: | Παπαδήμας, Φώτης | Ημερομηνία Έκδοσης: | Μαΐ-2022 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | Περίληψη: | Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και ο τρόπος παραγωγής διαφόρων τροφίμων που παράγονται στην Κύπρο και υπόκεινται σε διαδικασία ζύμωσης, είτε με τη δράση αυτοχθονης μικροχλωρίδας ή από εμπορικές καλλιέργειες. Τα προϊόντα μεταβολισμού των ζυμώσεων όπως γαλακτικό οξύ, αλκοόλη, οργανικά οξέα, δίνουν ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε τρόφιμα ζωικής ή φυτικής προέλευσης. Επίσης η ασφάλεια των ζυμούμενων προϊόντων είναι πολύ σημαντική, όπως επίσης και ο ρόλος των προβιοτικών και άλλων μικροοργανισμών στην υγεία του ανθρώπου. Στην εργασία αυτή, εκτός από την καταγραφή της τεχνολογίας παραγωγής παραδοσιακών ζυμουμενων προϊόντων της Κύπρου, καταγράφηκαν ακόμα και οι γνώσεις/προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τα προϊόντα αυτά. | Description: | This thesis presents the research regarding different traditional fermented food products made in Cyprus Fermentation is a procedure which converts carbohydrates into alcohols or organic acids and food products can go through different types of fermentations through natural microflora or by added commercial bacterial cultures. Apart from the sensory characteristics, safety of fermented traditional foods is equally important, as well a possible positive health impact (i.e. action of probiotics). In this study, consumer awareness regarding fermented foods was discussed as well as the processing/sensory characteristics of the selected products. To be more specific, we asked consumers if they know regarding their benefits, if they are consuming fermented foods and if yes how often. Also, if they consider them advantageous for the human body and if they would like to know more about them. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/26704 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
Πτυχιακή Εργασία Παρασκευής Κωνσταντίνου Περίληψη.pdf | Abstract | 159.83 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Page view(s) 50
105
Last Week
0
0
Last month
2
2
checked on 6 Νοε 2024
Download(s) 50
64
checked on 6 Νοε 2024
Google ScholarTM
Check
Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons