Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/25938
Τίτλος: | Παραγωγή σπιρουλίνας στην ιχθυοκαλλιέργεια για ανάπτυξη λειτουργικών ιχθυοτροφών | Συγγραφείς: | Αδάμου, Ελένη | Λέξεις-κλειδιά: | Ιχθύα;Διατροφικές απαιτήσεις;Ιχθυοκαλλιέργεια;Μικροφύκη;Σπιρουλίνα | Advisor: | Τσάλτας, Δημήτριος | Ημερομηνία Έκδοσης: | 31-Μαΐ-2021 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | Περίληψη: | Η ζήτηση των ιχθύων, για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του ανθρώπου τις τελευταίες δεκαετίες έχει αυξηθεί σημαντικά. Η συμβατική παραγωγή ιχθύων δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, λόγω του αυξημένου όγκου ιχθύων που χρειάζονται. Για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ιχθυοκαλλιέργειες μέσω διάφορων συστημάτων, αποτελούν την κυριότερη λύση αυτού του προβλήματος. Οι ιχθυοτροφές στο κομμάτι της ιχθυοκαλλιέργειας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για μια επιτυχημένη μαζική παραγωγή ιχθύων. Οι ιχθυοτροφές πρέπει να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των ιχθύων για τη σωστή ανάπτυξη τους, για μεγαλύτερη παραγωγή. Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζεται η συνολική εικόνα των ιχθυοκαλλιεργειών, οι ιχθυοτροφές και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά τους συστατικά, οι διατροφικές απαιτήσεις των ιχθύων και η πιθανή χρήση των μικρό-φυκών, ειδικά της σπιρουλίνας ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης σε μια ιχθυοτροφή αντικαθιστώντας το ιχθυάλευρο και το ιχθυέλαιο που χρησιμοποιείτε ως συστατικό των ιχθυοτρόφων. Επίσης, θα αναλυθεί η τεχνολογία παραγωγής των μικροφυκών, οι παράμετροι ανάπτυξης τους, η διατροφική τους σύσταση, η βιοχημική σύνθεση της σπιρουλίνας, η περιεκτικότητα της σε πρωτεΐνη, η χρήση της ως εναλλακτικός πόρος πρωτεΐνης σε μια ιχθυοτροφή και τα οφέλη της στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και των ίδιων των ιχθύων. | Description: | The demand for fish to meet the nutritional needs of humans over the past decades has increased significantly. Conventional fish production cannot adequately cover the needs of the modern consumer, due to the increased volume of fish they need. To meet global nutritional needs, aquacultures, are the main solution to this problem. Fish feed in aquaculture is the most important factor for a successful mass production of fish. Fish feed must cover all needs of fish for their proper development, for greater production. This study presents the overall picture of aquaculture, fish feed and all their essential nutrients, nutritional requirements for fish and the possible use of microalgae, especially Spirulina, as an alternative source of protein in a fish feed by replace the fishmeal and fish oil. Also, we will analyze the production technology of microalgae, the development parameters of their composition, the biochemical composition of spirulina, the protein, its use as an alternative protein resource in a fish feed and the benefits for human and fish health. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/25938 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | Type: | MSc Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Μεταπτυχιακές Εργασίες/ Master's thesis |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ - ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΣ ΕΛΕΝΗ ΑΔΑΜΟΥ Περίληψη.pdf | Abstract | 153.36 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Page view(s)
119
Last Week
1
1
Last month
1
1
checked on 6 Νοε 2024
Download(s)
74
checked on 6 Νοε 2024
Google ScholarTM
Check
Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα