Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/25938
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΤσάλτας, Δημήτριος-
dc.contributor.authorΑδάμου, Ελένη-
dc.date.accessioned2022-03-07T15:49:54Z-
dc.date.available2022-03-07T15:49:54Z-
dc.date.issued2021-05-31-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/25938-
dc.descriptionThe demand for fish to meet the nutritional needs of humans over the past decades has increased significantly. Conventional fish production cannot adequately cover the needs of the modern consumer, due to the increased volume of fish they need. To meet global nutritional needs, aquacultures, are the main solution to this problem. Fish feed in aquaculture is the most important factor for a successful mass production of fish. Fish feed must cover all needs of fish for their proper development, for greater production. This study presents the overall picture of aquaculture, fish feed and all their essential nutrients, nutritional requirements for fish and the possible use of microalgae, especially Spirulina, as an alternative source of protein in a fish feed by replace the fishmeal and fish oil. Also, we will analyze the production technology of microalgae, the development parameters of their composition, the biochemical composition of spirulina, the protein, its use as an alternative protein resource in a fish feed and the benefits for human and fish health.en_US
dc.description.abstractΗ ζήτηση των ιχθύων, για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του ανθρώπου τις τελευταίες δεκαετίες έχει αυξηθεί σημαντικά. Η συμβατική παραγωγή ιχθύων δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, λόγω του αυξημένου όγκου ιχθύων που χρειάζονται. Για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ιχθυοκαλλιέργειες μέσω διάφορων συστημάτων, αποτελούν την κυριότερη λύση αυτού του προβλήματος. Οι ιχθυοτροφές στο κομμάτι της ιχθυοκαλλιέργειας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για μια επιτυχημένη μαζική παραγωγή ιχθύων. Οι ιχθυοτροφές πρέπει να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των ιχθύων για τη σωστή ανάπτυξη τους, για μεγαλύτερη παραγωγή. Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζεται η συνολική εικόνα των ιχθυοκαλλιεργειών, οι ιχθυοτροφές και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά τους συστατικά, οι διατροφικές απαιτήσεις των ιχθύων και η πιθανή χρήση των μικρό-φυκών, ειδικά της σπιρουλίνας ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης σε μια ιχθυοτροφή αντικαθιστώντας το ιχθυάλευρο και το ιχθυέλαιο που χρησιμοποιείτε ως συστατικό των ιχθυοτρόφων. Επίσης, θα αναλυθεί η τεχνολογία παραγωγής των μικροφυκών, οι παράμετροι ανάπτυξης τους, η διατροφική τους σύσταση, η βιοχημική σύνθεση της σπιρουλίνας, η περιεκτικότητα της σε πρωτεΐνη, η χρήση της ως εναλλακτικός πόρος πρωτεΐνης σε μια ιχθυοτροφή και τα οφέλη της στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και των ίδιων των ιχθύων.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherDepartment of Agricultural Science, Biotechnology and Food Science, Faculty of Geotechnical Science and Environmental Managment, Cyprus University of Technologyen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectΙχθύαen_US
dc.subjectΔιατροφικές απαιτήσειςen_US
dc.subjectΙχθυοκαλλιέργειαen_US
dc.subjectΜικροφύκηen_US
dc.subjectΣπιρουλίναen_US
dc.subject.otherFishen_US
dc.subject.otherDietary requirementsen_US
dc.subject.otherAquacultureen_US
dc.subject.otherMicroalgaeen_US
dc.subject.otherSpirulinaen_US
dc.subject.otherFeeden_US
dc.subject.otherProductionen_US
dc.titleΠαραγωγή σπιρουλίνας στην ιχθυοκαλλιέργεια για ανάπτυξη λειτουργικών ιχθυοτροφώνen_US
dc.typeMSc Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2020-2021en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypemasterThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-6546-3602-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Εργασίες/ Master's thesis
Files in This Item:
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

116
Last Week
1
Last month
1
checked on Oct 4, 2024

Download(s) 50

70
checked on Oct 4, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.