Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/23346
Πεδίο DCΤιμήΓλώσσα
dc.contributor.advisorΔρούζα, Χρυσούλα-
dc.contributor.authorΣταύρου, Παντελής-
dc.date.accessioned2021-10-22T07:45:24Z-
dc.date.available2021-10-22T07:45:24Z-
dc.date.issued2021-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/23346-
dc.descriptionIn the present study, indigenous traditional winemaking Cypriot varieties were characterized as well as indigenous foreign winemaking Cypriot varieties, in terms of the quantification of tannins contained in grape skins. Grapes contain phenolic compounds that are natural antioxidants and are divided into two categories of non-flavonoid phenols which are benzoic and cinnamic acids. The other category is the flavonoids phenols, flavanols, flavonols and anthocyanins. In this study, as samples were used grape skins of the varieties Xinisteri, Spourtiko, Chardonnay and Sauvignon blanc from various areas of Cyprus such as: Archimandrita, Letimbou, Polemi. Mallia, Koilani, Lefkara, Vouni Panagias, Koili, Statos, Houlou, Ag. Nikolaos, Kathikas, Kyperounta, Omodos, Ineia, Methods for tannins determination have been explored, with emphasis to BSA method. The method for tannins isolation is presented regarding the isolation of tannins from the skin of the grapes of whites Cypriot varieties. Also, there is a report for the tanninas content of grapes of other varieties from the literature. This bachelor thesis started on experimentsl base. However, the situation of the pandemic COVID-19 accompanied by the restrictions for the move as well access in the laboratory effected the preparation of the samples as well the performance of the experiments. Furthermore, malfunction of instruments necessary for samples preparation, forced us to developed thesis rather on a bibliographic base than towards to results presentation.en_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα μελέτη χαρακτηρίστηκαν γηγενείς παραδοσιακές οινοποιήσιμες Κυπριακές ποικιλίες όπως επίσης και γηγενείς ξένες οινοποιήσιμες Κυπριακές ποικιλίες, ως προς το ποσοτικό προσδιορισμό των ταννίνων που περιέχουν οι φλοιοί των σταφυλιών. Τα σταφύλια περιέχουν φαινολικές ενώσεις που είναι φυσικά αντιοξειδωτικά και χωρίζονται σε δυο κατηγορίες σε μη φλαβονοειδή φαινόλες οι οποίες είναι τα βενζοϊκά και κινναμωνικά οξέα. Η άλλη κατηγορία είναι η φλαβονοειδή φαινόλες φλαβανόλες, φλαβονόλες και ανθοκυανίνες. Σε αυτή την μελέτη ως δείγματα χρησιμοποιήθηκαν φλοιοί από σταφύλια των ποικιλιών Ξυνιστέρι, Σπούρτικο, Chardonnay και Sauvignon blanc από διάφορες περιοχές της Κύπρου όπως: Αρχιμανδρίτα, Λετύμπου, Πολέμι. Μαλλιά, Κοιλάνι, Λεύκαρα, Βουνί Παναγίας, Κοίλη, Στατός, Χούλου, Αγ. Νικόλαος, Κάθηκας, Κυπερούντα, Όμοδος, Ίνεια, Διερευνήθηκαν οι μέθοδοι προσδιορισμού με έμβαση τη μέθοδο BSA και παρουσιάζεται η μέθοδος απομόνωσης των ταννινών από φλοιούς σταφυλιών λευκών ποικιλιών. Επίσης γίνετια συσχέτιση της πειρεκτικότητας των ταννινινών άλλων ποικιλιών από τη βιβλιογραφία. Η πτυχιακή αυτή εργασία ξεκίνησε σε πειραματική βάση. Εντούτοις, η κατάσταση της πανδημίας COVID-19 και οι περιορισμοί πρόσβασης στις εργαστηριακές υποδομές του Τμήματος επηρέασαν την προετοιμασία των δειγμάτων και την εκτέλεση των πειραμάτων. Επίσης, δυσλειτουργίες της λειρτουργίας των οργάνων συνέτεινα στο να αναπτυχθεί η πτυχιακή περισσότερο με βάση τη βιβλιογραφία και λιγότερο προς την κατεύθυνση διεξαγωγής αποτελεσμάτων.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science, Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management, Cyprus University of Technologyen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΣταφύλιαen_US
dc.subjectΑντιοξειδωτικάen_US
dc.subjectΤαννίνεςen_US
dc.subjectΚυπριακές ποικιλίεςen_US
dc.subjectΞυνιστέριen_US
dc.subject.otherGrapesen_US
dc.subject.otherAntioxidantsen_US
dc.subject.otherTanninsen_US
dc.subject.otherCypriot varietiesen_US
dc.subject.otherXinisterien_US
dc.titleΜελέτη ταννινών σε σταφύλια από γηγενείς και παραδοσιακές λευκές οινοποιήσιμες κυπριακές ποικιλίεςen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2020-2021en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1el-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypebachelorThesis-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-2630-4323-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Πτυχιακή _Τελικη_3_06_2021 - ABSTRACT.pdfAbstract170.03 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε τη σύντομη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

126
Last Week
8
Last month
1
checked on 14 Μαρ 2025

Download(s) 50

64
checked on 14 Μαρ 2025

Google ScholarTM

Check


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons