Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18770
Τίτλος: Η προθήκη προβιοτικών μικροοργανισμών και πρεβιοτικών στη μαύρη σοκολάτα και οι θετικές επιδράσεις στην υγεία του καταναλωτή
Συγγραφείς: Κλείτου, Δωροθέα 
Λέξεις-κλειδιά: Προβιοτικά;Πρεβιοτικά;Μαύρη σοκολάτα;Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά;Πολυφαινόλες;Φλαβονοειδή
Advisor: Τσάλτας, Δημήτριος
Ημερομηνία Έκδοσης: Μαΐ-2020
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Managment
Περίληψη: Στην εν λόγω εργασία μελετάται η περίπτωση προσθήκης και τυχόν επιβίωσης των προβιοτικών μικροοργανισμών στη μαύρη σοκολάτα και η περιεκτικότητα πρεβιοτικών μετά από παρατεταμένη αποθήκευση, μέσα από σχετικές έρευνες. Μελετήθηκαν όλες οι πιθανές αλλαγές στη σοκολάτα που προέκυψαν, όσο αφορά την επιβίωση των ζωντανών μικροοργανισμών, αλλά και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Τα βιοδραστικά συστατικά του κακάο, πολυφαινόλες, και κυρίως τα φλαβονοειδή, οφείλονται στις θετικές επιδράσεις που επιφέρουν στην υγεία του καταναλωτή. Τέλος, με βάση τα αποτελέσματα των μελετών, η εργασία αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μαύρη σοκολάτα αποτελεί εξαιρετικός φορέας για την επιβίωση των προβιοτικών μικροοργανισμών και πρεβιοτικών, κυρίως των βακτηρίων γαλακτικού οξέος και ινουλίνης αντίστοιχα.
Description: In this project the addition and possible survival of probiotics microorganisms in dark chocolate and the content of prebiotics after prolonged storage, which are reported through relevant research, was investigated. All the possible changes in chocolate that occurred, in terms of the survival of living microorganisms, but also its organoleptic characteristics were studied. The bioactive components of cocoa, polyphenols, and especially flavonoids, are due to the positive effects they have on consumer health. Finally, based on the results of the studies, this work concludes that dark chocolate is an excellent carrier for the survival of probiotic microorganisms and prebiotics, mainly lactic acid and inulin bacteria, respectively.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18770
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Δωροθέα Κλείτου.pdfAbstract1.25 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

206
Last Week
2
Last month
6
checked on 13 Μαϊ 2024

Download(s) 5

868
checked on 13 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons