Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18770
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΤσάλτας, Δημήτριος-
dc.contributor.authorΚλείτου, Δωροθέα-
dc.date.accessioned2020-08-27T08:39:37Z-
dc.date.available2020-08-27T08:39:37Z-
dc.date.issued2020-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/18770-
dc.descriptionIn this project the addition and possible survival of probiotics microorganisms in dark chocolate and the content of prebiotics after prolonged storage, which are reported through relevant research, was investigated. All the possible changes in chocolate that occurred, in terms of the survival of living microorganisms, but also its organoleptic characteristics were studied. The bioactive components of cocoa, polyphenols, and especially flavonoids, are due to the positive effects they have on consumer health. Finally, based on the results of the studies, this work concludes that dark chocolate is an excellent carrier for the survival of probiotic microorganisms and prebiotics, mainly lactic acid and inulin bacteria, respectively.en_US
dc.description.abstractΣτην εν λόγω εργασία μελετάται η περίπτωση προσθήκης και τυχόν επιβίωσης των προβιοτικών μικροοργανισμών στη μαύρη σοκολάτα και η περιεκτικότητα πρεβιοτικών μετά από παρατεταμένη αποθήκευση, μέσα από σχετικές έρευνες. Μελετήθηκαν όλες οι πιθανές αλλαγές στη σοκολάτα που προέκυψαν, όσο αφορά την επιβίωση των ζωντανών μικροοργανισμών, αλλά και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Τα βιοδραστικά συστατικά του κακάο, πολυφαινόλες, και κυρίως τα φλαβονοειδή, οφείλονται στις θετικές επιδράσεις που επιφέρουν στην υγεία του καταναλωτή. Τέλος, με βάση τα αποτελέσματα των μελετών, η εργασία αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μαύρη σοκολάτα αποτελεί εξαιρετικός φορέας για την επιβίωση των προβιοτικών μικροοργανισμών και πρεβιοτικών, κυρίως των βακτηρίων γαλακτικού οξέος και ινουλίνης αντίστοιχα.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherDepartment of Agricultural Science, Biotechnology and Food Science, Faculty of Geotechnical Science and Environmental Managment, Cyprus University of Technologyen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΠροβιοτικάen_US
dc.subjectΠρεβιοτικάen_US
dc.subjectΜαύρη σοκολάταen_US
dc.subjectΟργανοληπτικά χαρακτηριστικάen_US
dc.subjectΠολυφαινόλεςen_US
dc.subjectΦλαβονοειδήen_US
dc.subject.otherProbioticsen_US
dc.subject.otherPrebioticsen_US
dc.subject.otherDark chocolateen_US
dc.subject.otherOrganoleptic characteristicsen_US
dc.subject.otherPolyphenolsen_US
dc.subject.otherFlavonoidsen_US
dc.titleΗ προθήκη προβιοτικών μικροοργανισμών και πρεβιοτικών στη μαύρη σοκολάτα και οι θετικές επιδράσεις στην υγεία του καταναλωτήen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2019-2020en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managmenten_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-6546-3602-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Δωροθέα Κλείτου.pdfAbstract1.25 MBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 5

206
Last Week
2
Last month
6
checked on May 14, 2024

Download(s) 5

870
checked on May 14, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons