Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18759
Τίτλος: Μικροβιολογία και μικροβιολογική ποιότητα καφέ
Συγγραφείς: Αντωνίου, Ερωτοκλεία 
Λέξεις-κλειδιά: Καφές;Στάδια επεξεργασίας;Μικροβιολογία;Μυκοτοξίνες;Νομοθεσία
Advisor: Τσάλτας, Δημήτριος
Ημερομηνία Έκδοσης: Μαΐ-2020
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Περίληψη: Στην παρούσα εργασία γίνεται μια αναλυτική παρουσίαση του καφέ και της μικροβιολογίας του. Αρχικά πραγματοποιεί μια ιστορική αναδρομή της πορείας του καφέ και στην συνέχεια περιγράφονται συνοπτικά η ανατομία του καρπού του καφέ και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καβουρδισμένου καφέ. Επίσης αναφέρονται οι ποικιλίες του καφέ , η καλλιέργεια και οι τρόποι συγκομιδής του . Ακολούθως αναλύονται οι τρόποι επεξεργασίας, δηλαδή η μέθοδος της υγρής επεξεργασίας και της ξηρής επεξεργασίας. Ύστερα, γίνεται μια εκτενής αναφορά στην μικροβιολογική κοινότητα που αφορά τον καφέ και στις κύριες μυκοτοξίνες που απασχολούν τους παραγωγούς, δηλαδή στις Αφλατοξίνες και τις Ωχρατοξίνες . Τέλος παρουσιάζεται η νομοθεσία που εφαρμόζεται στα τρόφιμα, σχετικά με την περιεκτικότητα τους σε μυκοτοξίνες.
Description: In the present work, a detailed presentation of coffee and its microbiology is made. Initially, a historical review of the course of the coffee is made and then the anatomy of the coffee bean and the organoleptic characteristics of the roasted coffee are briefly described. Coffee varieties, cultivation and harvesting methods are also mentioned. Then the processing methods are analyzed, namely the method of wet treatment and dry treatment. Then there is an extensive report on the microbiological community of coffee and the main mycotoxins that coffee producers dealing with, namely aflatoxins and ochratoxins. Finally, the legislation is presented, regarding the content of mycotoxins on food.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18759
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Ερωτοκλεία Αντωνίου_2020_Abstract.pdfAbstract180 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 10

173
Last Week
1
Last month
6
checked on 18 Μαϊ 2024

Download(s) 50

71
checked on 18 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons