Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18759
Πεδίο DCΤιμήΓλώσσα
dc.contributor.advisorΤσάλτας, Δημήτριος-
dc.contributor.authorΑντωνίου, Ερωτοκλεία-
dc.date.accessioned2020-08-27T05:16:22Z-
dc.date.available2020-08-27T05:16:22Z-
dc.date.issued2020-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/18759-
dc.descriptionIn the present work, a detailed presentation of coffee and its microbiology is made. Initially, a historical review of the course of the coffee is made and then the anatomy of the coffee bean and the organoleptic characteristics of the roasted coffee are briefly described. Coffee varieties, cultivation and harvesting methods are also mentioned. Then the processing methods are analyzed, namely the method of wet treatment and dry treatment. Then there is an extensive report on the microbiological community of coffee and the main mycotoxins that coffee producers dealing with, namely aflatoxins and ochratoxins. Finally, the legislation is presented, regarding the content of mycotoxins on food.en_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα εργασία γίνεται μια αναλυτική παρουσίαση του καφέ και της μικροβιολογίας του. Αρχικά πραγματοποιεί μια ιστορική αναδρομή της πορείας του καφέ και στην συνέχεια περιγράφονται συνοπτικά η ανατομία του καρπού του καφέ και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καβουρδισμένου καφέ. Επίσης αναφέρονται οι ποικιλίες του καφέ , η καλλιέργεια και οι τρόποι συγκομιδής του . Ακολούθως αναλύονται οι τρόποι επεξεργασίας, δηλαδή η μέθοδος της υγρής επεξεργασίας και της ξηρής επεξεργασίας. Ύστερα, γίνεται μια εκτενής αναφορά στην μικροβιολογική κοινότητα που αφορά τον καφέ και στις κύριες μυκοτοξίνες που απασχολούν τους παραγωγούς, δηλαδή στις Αφλατοξίνες και τις Ωχρατοξίνες . Τέλος παρουσιάζεται η νομοθεσία που εφαρμόζεται στα τρόφιμα, σχετικά με την περιεκτικότητα τους σε μυκοτοξίνες.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherDepartment of Agricultural Science, Biotechnology and Food Science, Faculty of Geotechnical Science and Environmental Managment, Cyprus University of Technologyen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΚαφέςen_US
dc.subjectΣτάδια επεξεργασίαςen_US
dc.subjectΜικροβιολογίαen_US
dc.subjectΜυκοτοξίνεςen_US
dc.subjectΝομοθεσίαen_US
dc.subject.otherCoffeeen_US
dc.subject.otherProcessing stagesen_US
dc.subject.otherMicrobiologyen_US
dc.subject.otherMycotoxinsen_US
dc.subject.otherLegislationen_US
dc.titleΜικροβιολογία και μικροβιολογική ποιότητα καφέen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2019-2020en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-6546-3602-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Ερωτοκλεία Αντωνίου_2020_Abstract.pdfAbstract180 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε τη σύντομη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 10

173
Last Week
1
Last month
6
checked on 18 Μαϊ 2024

Download(s) 50

71
checked on 18 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons