Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18608
Title: Αξιοποίηση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για την δημιουργία δεδομένων εκπαίδευσης: Η περίπτωση της εικόνας στο Instagram
Authors: Δημητριάδη, Νικολέττα 
Keywords: Instagram;Hashtags
Advisor: Θεοδοσίου, Ζήνωνας
Issue Date: 2015
Department: Department of Communication and Internet Studies
Faculty: Faculty of Communication and Media Studies
Abstract: This dissertation studies the hashtags given to Instagram in relation to the visual content of the images in order to use them to create training data for machine learning algorithms.
Description: Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας βελτίωσε σημαντικά την ποιότητα στις ψηφιακές κάμερες των κινητών τηλεφώνων συμβάλλοντας στην καθημερινή αύξηση του όγκου των ψηφιακών εικόνων στο διαδίκτυο. Η αύξηση των εικόνων έχει οδηγήσει πολλούς ερευνητές στην εξεύρεση τεχνικών ευφυούς ανάκτησης, κάνοντας την αναζήτηση ευκολότερη για τους χρήστες με την χρήση λέξεων-κλειδιών εισάγοντας την τεχνική της αυτόματης επισημείωσης εικόνας (Automatic Image Annotation). Στόχος της αυτόματης επισημείωσης είναι αυτόματη ανάθεση λεκτικής πληροφορίας σε εικόνες με χρήση τεχνικών μηχανικής μάθησης. Για την δημιουργία των μεθόδων αυτόματης επισημείωσης χρειάζεται μεγάλος όγκος δεδομένων εκπαίδευσης των οποίων η συλλογή τους είναι δύσκολη και δαπανηρή διαδικασία. Το Instagram είναι ένα νέο κοινωνικό μέσο επικοινωνίας στην ψηφιακή εποχή όπου οι χρήστες μπορούν εύκολα να αναρτήσουν φωτογραφίες και να τις συνοδεύσουν με λεκτική πληροφορία. Τα hashtags σε συνδυασμό με τις εικόνες, γεφυρώνουν την ανάγκη αναζήτησης ομαδοποιώντας μεγάλο πλήθος εικόνων, αφού αποτελούν μεταδεδομένα για το δημοσιευμένο περιεχόμενο. Η παρούσα πτυχιακή εργασία μελετά τα hashtags που δίνονται στο Instagram σε σχέση με οπτικό περιεχόμενο των εικόνων με στόχο την αξιοποίηση τους για την δημιουργία δεδομένων εκπαίδευσης αλγορίθμων μηχανικής μάθησης.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18608
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
13_Δημητριάδη Νικολέττα.pdfAbstract474.73 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s)

118
Last Week
1
Last month
2
checked on Apr 27, 2024

Download(s) 50

29
checked on Apr 27, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons