Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15711
Title: Χαρακτηρισμός των κρασιών και δείκτες του γεωγραφικού και βοτανικού διαχωρισμού τους
Authors: Κώστα, Δημήτρης 
Keywords: κρασί;ταξινόμηση;αυθεντικότητα;φαινολικά;πτητικά
Advisor: Δρούζα, Χρυσούλλα
Issue Date: Dec-2019
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
Abstract: Στην παρούσα μελέτη αναφέρονται ιστορικά γεγονότα της Κύπρου για το κρασί και άλλων μεσογειακών χωρών. Επίσης, αναφέρονται οι ποικιλίες αμπέλου της Κύπρου που είναι οινοποιήσιμες μέχρι και σήμερα τόσο γηγενείς όσο και ξένες, που άντεξαν στο χρόνο με υπόδειγμα δρόμων του κρασιού της Κύπρου σε χάρτη. Στη συνέχεια, εξηγείται η αντίδραση τόσο της αλκοολικής όσο και της μηλογαλακτικής ζύμωσης στο κρασί. Έπειτα, δίνεται αναφορά πως γίνεται η λευκή και ερυθρή οινοποίηση, και έτσι δίνονται λεπτομερώς τα συστατικά του οίνου με έμφαση στα φαινολικά και πτητικά συστατικά, με αναφορές της επίδρασης του κρασιού στην υγεία. Επιπλέον, δίνονται οι μέθοδοι χαρακτηρισμού και διαχωρισμού του κρασιού με έμφαση στο ιστορικό υπόβαθρο ανακάλυψης τους, την αρχή τους και τα όργανα που περιλαμβάνουν όπως HPLC, Gas Chromatography (GC-MS, GC-FID) και AAS(AES,ICP-MS). Τέλος, γίνεται μια διαφοροποίηση με βάση τα συστατικά των φαινολών, των πτητικών και της περιεκτικότητας σε χημικά στοιχεία, σε διάφορες χώρες όπως Βραζιλία, Κίνα, Ιταλία και Νότιος Αφρική.
Description: In the present study are mentioned historical events of Cyprus and other Mediterranean countries. It also mentions the vine varieties of Cyprus that are winemaking to date so native as well as foreign varieties endured in time with a pattern of Cypriot wine streets on a map. Then the reaction of both alcoholic and malolactic fermentation in wine is explained. Then there is a reference to how white and red vinification is made, giving details of the ingredients of wine with an emphasis on phenolic and volatile ingredients, with references to the effect of wine on health. In addition, the methods of characterization and separation of wine with labeling on their historical background, their authorities and instruments including, such as HPLC, Gas Chromatography (GC-MS, GC-FID) and AAS (AES, ICP-MS) are given. Finally, there is a differentiation based on phenolic components, volatiles and chemical content, in different countries such as Brazil, China, Italy and South Africa.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15711
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 50

170
Last Week
0
Last month
2
checked on Nov 21, 2024

Download(s) 50

147
checked on Nov 21, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.