Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14943
Τίτλος: Παράγοντες που επηρεάζουν τη ζύμωση και την παλαίωση του οίνου
Συγγραφείς: Σπετσιώτης, Στάθης 
Λέξεις-κλειδιά: φαινολικά συστατικά;ταννίνες;παλαίωση;χρώμα;γεύση-άρωμα
Advisor: Δρούζα, Χρυσούλα
Ημερομηνία Έκδοσης: Μαΐ-2019
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Περίληψη: Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στην ανάλυση των παραγόντων οι οποίοι επηρεάζουν τη ζύμωση και την παλαίωση του οίνου. Σε αυτή αναφέρονται η ιστορία του οίνου γενικά και στη συνέχεια ειδικά για την Κύπρο. Περιγράφονται τα στάδια για την παραγωγή τόσο λευκών όσο και ερυθρών οίνων, η βιοχημεία της ζύμωσης, τα συστατικά τα οποία εμπεριέχονται στον οίνο και οι ευεργετικές τους ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου όπως και το γαλλικό παράδοξο. Το κυρίως μέρος της αφορά εξολοκλήρου την παλαίωση του οίνου. Σε αυτό γίνεται μελέτη αρχικά της διεργασίας παλαίωσης και διερευνώνται οι χημικές και φυσικές μεταβολές οι οποίες συμβαίνουν στον οίνο και παρουσιάζονται μέσα από το πρίσμα των χημικών αντιδράσεων. Γίνεται ανάλυση διαφορετικών μεθόδων, παλαιών και καινοτόμων, με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί. Επιπρόσθετα, γίνεται παρουσίαση της οργανοληπτικής εξέτασης στους οίνους μέσα από την οποία πηγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα για την ποιότητά του. Τέλος καταγράφονται οι παράγοντες που απαιτούνται ούτως ώστε ο οίνος να μπορεί να οδηγηθεί στη διαδικασία της παλαίωσης.
Description: The present study aims at analyzing the factors which affect the fermentation and aging of the wine. Refers to the history of wine in general and then specifically about Cyprus. The stages for the production of both white and red wines, the biochemistry of the fermentation, the ingredients contained in wine and their beneficial properties for human health, as well as the French paradox, are being described. The main part of it concerns entirely the aging of the wine. In this, firstly is being study the aging process and investigate the chemical and physical changes that occur in wine and are presented through the perspective of chemical reactions. Secondly, an analysis is made of different methods, old and innovative, with those it can be achieved. In addition, a testing on wine is presented, throughout it useful conclusions can be drawn for its quality. Finally, the coefficients required to ensure that the wine can lead to the aging process.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14943
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ.pdf176.2 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 20

218
Last Week
4
Last month
9
checked on 6 Οκτ 2024

Download(s) 20

205
checked on 6 Οκτ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα