Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14943
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΔρούζα, Χρυσούλα-
dc.contributor.authorΣπετσιώτης, Στάθης-
dc.date.accessioned2019-08-20T11:00:43Z-
dc.date.available2019-08-20T11:00:43Z-
dc.date.issued2019-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/14943-
dc.descriptionThe present study aims at analyzing the factors which affect the fermentation and aging of the wine. Refers to the history of wine in general and then specifically about Cyprus. The stages for the production of both white and red wines, the biochemistry of the fermentation, the ingredients contained in wine and their beneficial properties for human health, as well as the French paradox, are being described. The main part of it concerns entirely the aging of the wine. In this, firstly is being study the aging process and investigate the chemical and physical changes that occur in wine and are presented through the perspective of chemical reactions. Secondly, an analysis is made of different methods, old and innovative, with those it can be achieved. In addition, a testing on wine is presented, throughout it useful conclusions can be drawn for its quality. Finally, the coefficients required to ensure that the wine can lead to the aging process.en_US
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στην ανάλυση των παραγόντων οι οποίοι επηρεάζουν τη ζύμωση και την παλαίωση του οίνου. Σε αυτή αναφέρονται η ιστορία του οίνου γενικά και στη συνέχεια ειδικά για την Κύπρο. Περιγράφονται τα στάδια για την παραγωγή τόσο λευκών όσο και ερυθρών οίνων, η βιοχημεία της ζύμωσης, τα συστατικά τα οποία εμπεριέχονται στον οίνο και οι ευεργετικές τους ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου όπως και το γαλλικό παράδοξο. Το κυρίως μέρος της αφορά εξολοκλήρου την παλαίωση του οίνου. Σε αυτό γίνεται μελέτη αρχικά της διεργασίας παλαίωσης και διερευνώνται οι χημικές και φυσικές μεταβολές οι οποίες συμβαίνουν στον οίνο και παρουσιάζονται μέσα από το πρίσμα των χημικών αντιδράσεων. Γίνεται ανάλυση διαφορετικών μεθόδων, παλαιών και καινοτόμων, με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί. Επιπρόσθετα, γίνεται παρουσίαση της οργανοληπτικής εξέτασης στους οίνους μέσα από την οποία πηγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα για την ποιότητά του. Τέλος καταγράφονται οι παράγοντες που απαιτούνται ούτως ώστε ο οίνος να μπορεί να οδηγηθεί στη διαδικασία της παλαίωσης.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστήμων, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστήμων και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectφαινολικά συστατικάen_US
dc.subjectταννίνεςen_US
dc.subjectπαλαίωσηen_US
dc.subjectχρώμαen_US
dc.subjectγεύση-άρωμαen_US
dc.subject.otherphenolicsen_US
dc.subject.othertanninsen_US
dc.subject.otherwine agingen_US
dc.subject.othercolouren_US
dc.subject.otherflavouren_US
dc.titleΠαράγοντες που επηρεάζουν τη ζύμωση και την παλαίωση του οίνουen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2018-2019en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-2630-4323-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ.pdf176.2 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 20

218
Last Week
4
Last month
9
checked on Oct 6, 2024

Download(s) 20

205
checked on Oct 6, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.