Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/14941
Title: | Μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών γαλλικού τύπου αιγίνου τυριού με την προσθήκη προβιοτικών μικροοργανισμών | Authors: | Νικολάου, Πολυμνία | Keywords: | προβιοτικό;Lactobacillus casei 431;μαλακό τυρί τύπου Chèvre;αιγινό γάλα;χημικά χαρακτηριστικά;οργανοληπτικά χαρακτηριστικά;μικροβιολογικά χαρακτηριστικά;σύσταση | Advisor: | Παπαδήμας, Φώτης | Issue Date: | May-2019 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management | Abstract: | Στην εν λόγω εργασία μελετάται η περίπτωση προσθήκης και τυχόν επιβίωσης του προβιοτικού Lactobacillus casei 431 σε τυρί από παστεριωμένο αιγινό γάλα, που κατασκευάστηκε εργαστηριακά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές γαλλικού μαλακού τυριού τύπου Chèvre. Μελετήθηκαν όλες oι αλλαγές που προέκυψαν μετά από τις μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις, αλλά και τις οργανοληπτικές εξετάσεις που έτυχαν στο τυρί, μετά την προσθήκη του πιο πάνω προβιοτικού. Τέλος, με βάση τα αποτελέσματα, η εργασία αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το γαλλικό τυρί τύπου chèvre που φτιάχτηκε εργαστηριακά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάλληλος φορέας του προβιοτικού μικροοργανισμού Lactobacillus casei 431, λόγω ικανοποιητική επιβίωση κατά τη διάρκεια 16 ημερών. | Description: | In this project the addition and possible survival of probiotic Lactobacillus casei 431 in cheese made from pasteurized goat milk made in laboratory and according to the specifications of French soft cheese Chèvre, was investigated. All the changes that occurred after the microbiological and chemical analysis, as well as the organoleptic tests conducted, after the addition of the above mentioned probiotic, were studied. At the end, according the results, the conclusion of this paper is that the French cheese type Chèvre which was made in the laboratorie it can be used as appropriate of the probiotic microorganism Lactobacillus casei 431 due to the satisfactory survival during the 16 days. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/14941 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Περίληψη Νικολάου Πολύμνια.pdf | 152.6 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
142
Last Week
1
1
Last month
0
0
checked on Nov 8, 2024
Download(s) 20
87
checked on Nov 8, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.