Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14941
Πεδίο DCΤιμήΓλώσσα
dc.contributor.advisorΠαπαδήμας, Φώτης-
dc.contributor.authorΝικολάου, Πολυμνία-
dc.date.accessioned2019-08-20T10:39:54Z-
dc.date.available2019-08-20T10:39:54Z-
dc.date.issued2019-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/14941-
dc.descriptionIn this project the addition and possible survival of probiotic Lactobacillus casei 431 in cheese made from pasteurized goat milk made in laboratory and according to the specifications of French soft cheese Chèvre, was investigated. All the changes that occurred after the microbiological and chemical analysis, as well as the organoleptic tests conducted, after the addition of the above mentioned probiotic, were studied. At the end, according the results, the conclusion of this paper is that the French cheese type Chèvre which was made in the laboratorie it can be used as appropriate of the probiotic microorganism Lactobacillus casei 431 due to the satisfactory survival during the 16 days.en_US
dc.description.abstractΣτην εν λόγω εργασία μελετάται η περίπτωση προσθήκης και τυχόν επιβίωσης του προβιοτικού Lactobacillus casei 431 σε τυρί από παστεριωμένο αιγινό γάλα, που κατασκευάστηκε εργαστηριακά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές γαλλικού μαλακού τυριού τύπου Chèvre. Μελετήθηκαν όλες oι αλλαγές που προέκυψαν μετά από τις μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις, αλλά και τις οργανοληπτικές εξετάσεις που έτυχαν στο τυρί, μετά την προσθήκη του πιο πάνω προβιοτικού. Τέλος, με βάση τα αποτελέσματα, η εργασία αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το γαλλικό τυρί τύπου chèvre που φτιάχτηκε εργαστηριακά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάλληλος φορέας του προβιοτικού μικροοργανισμού Lactobacillus casei 431, λόγω ικανοποιητική επιβίωση κατά τη διάρκεια 16 ημερών.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστήμων, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστήμων και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectπροβιοτικόen_US
dc.subjectLactobacillus casei 431en_US
dc.subjectμαλακό τυρί τύπου Chèvreen_US
dc.subjectαιγινό γάλαen_US
dc.subjectχημικά χαρακτηριστικάen_US
dc.subjectοργανοληπτικά χαρακτηριστικάen_US
dc.subjectμικροβιολογικά χαρακτηριστικάen_US
dc.subjectσύστασηen_US
dc.subject.otherprobioticen_US
dc.subject.otherLactobacillus casei 431en_US
dc.subject.otherChèvre type soft cheeseen_US
dc.subject.othergoat milken_US
dc.subject.otherchemical characteristicsen_US
dc.subject.otherorganoleptic characteristicsen_US
dc.subject.othermicrobiological characteristicsen_US
dc.subject.othercompositionen_US
dc.titleΜελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών γαλλικού τύπου αιγίνου τυριού με την προσθήκη προβιοτικών μικροοργανισμώνen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2018-2019en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-0284-2247-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Περίληψη Νικολάου Πολύμνια.pdf152.6 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε τη σύντομη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

142
Last Week
1
Last month
0
checked on 8 Νοε 2024

Download(s) 20

87
checked on 8 Νοε 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα