Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14941
Τίτλος: Μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών γαλλικού τύπου αιγίνου τυριού με την προσθήκη προβιοτικών μικροοργανισμών
Συγγραφείς: Νικολάου, Πολυμνία 
Λέξεις-κλειδιά: προβιοτικό;Lactobacillus casei 431;μαλακό τυρί τύπου Chèvre;αιγινό γάλα;χημικά χαρακτηριστικά;οργανοληπτικά χαρακτηριστικά;μικροβιολογικά χαρακτηριστικά;σύσταση
Advisor: Παπαδήμας, Φώτης
Ημερομηνία Έκδοσης: Μαΐ-2019
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
Περίληψη: Στην εν λόγω εργασία μελετάται η περίπτωση προσθήκης και τυχόν επιβίωσης του προβιοτικού Lactobacillus casei 431 σε τυρί από παστεριωμένο αιγινό γάλα, που κατασκευάστηκε εργαστηριακά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές γαλλικού μαλακού τυριού τύπου Chèvre. Μελετήθηκαν όλες oι αλλαγές που προέκυψαν μετά από τις μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις, αλλά και τις οργανοληπτικές εξετάσεις που έτυχαν στο τυρί, μετά την προσθήκη του πιο πάνω προβιοτικού. Τέλος, με βάση τα αποτελέσματα, η εργασία αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το γαλλικό τυρί τύπου chèvre που φτιάχτηκε εργαστηριακά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάλληλος φορέας του προβιοτικού μικροοργανισμού Lactobacillus casei 431, λόγω ικανοποιητική επιβίωση κατά τη διάρκεια 16 ημερών.
Description: In this project the addition and possible survival of probiotic Lactobacillus casei 431 in cheese made from pasteurized goat milk made in laboratory and according to the specifications of French soft cheese Chèvre, was investigated. All the changes that occurred after the microbiological and chemical analysis, as well as the organoleptic tests conducted, after the addition of the above mentioned probiotic, were studied. At the end, according the results, the conclusion of this paper is that the French cheese type Chèvre which was made in the laboratorie it can be used as appropriate of the probiotic microorganism Lactobacillus casei 431 due to the satisfactory survival during the 16 days.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14941
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Περίληψη Νικολάου Πολύμνια.pdf152.6 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

142
Last Week
0
Last month
0
checked on 26 Νοε 2024

Download(s) 20

87
checked on 26 Νοε 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα