Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/12347
Τίτλος: | Μικροβιολογική ποιότητα σε σφάγια κοτόπουλου | Συγγραφείς: | Βασιλείου, Χάρης | Λέξεις-κλειδιά: | Κοτόπουλο;Σφάγιο;Μικροοργανισμοί;Ασφάλεια | Ημερομηνία Έκδοσης: | 2018 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management | Περίληψη: | Το κρέας κοτόπουλου είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές είδος κρέατος, που με την πάροδο του χρόνου κερδίζει ολοένα την προτίμηση περισσοτέρων καταναλωτών με την κατανάλωση να αυξάνεται συνεχώς. Στην παρούσα έρευνα διενεργείται βιβλιογραφική ανασκόπηση, που αφορά τους σημαντικότερους παθογόνους μικροοργανισμούς που εντοπίζονται στο κρέας κοτόπουλου, καθώς και εργαστηριακή έρευνα, που μέσω της μεθόδου καλλιέργειας σε υποστρώματα, καταγράφονται οι αριθμοί της ολικής μικροβιακής χλωρίδας, των κολοβακτηριδίων και του μικροοργανισμού Eschericia coli, από δείγματα που λήφθηκαν από σφαγείο πουλερικών. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι, κατά την διάρκεια του πλυσίματος και της ταχείας ψύξης, το σύνολο των μικροοργανισμών μειώνεται. Αντίθετα με τους υπόλοιπους μικροοργανισμούς, το E. coli βρέθηκε να αυξάνεται κατά την διάρκεια της ταχείας ψύξης. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να αποτελέσει την βάση, στο να διενεργηθεί μελλοντική έρευνα μεγαλύτερης κλίμακας για την επεξήγηση της αύξησης αυτής. | Description: | Chicken meat is a particularly popular type of meat, which over time gains the preference of more consumers with consumption increasing continuously. In the present study a literature review of the most important pathogenic microorganisms found in chicken meat is carried out, as well as laboratory research which, by means of the substrate culture method, records the numbers of total bacterial flora, coliforms and microorganism Escherichia coli from samples obtained in a poultry slaughterhouse. The results show that, during washing and rapid cooling, the total of micro-organisms decreases. Unlike the other microorganisms, E. coli was found to increase during rapid cooling. This phenomenon may be the basis for carrying out a larger scale future research to explain this increase. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/12347 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΑΡΗΣ.pdf | 51.7 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Page view(s)
241
Last Week
1
1
Last month
6
6
checked on 4 Δεκ 2024
Download(s) 50
130
checked on 4 Δεκ 2024
Google ScholarTM
Check
Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα