Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12347
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΒασιλείου, Χάρης-
dc.date.accessioned2018-07-24T06:49:02Z-
dc.date.available2018-07-24T06:49:02Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/12347-
dc.descriptionChicken meat is a particularly popular type of meat, which over time gains the preference of more consumers with consumption increasing continuously. In the present study a literature review of the most important pathogenic microorganisms found in chicken meat is carried out, as well as laboratory research which, by means of the substrate culture method, records the numbers of total bacterial flora, coliforms and microorganism Escherichia coli from samples obtained in a poultry slaughterhouse. The results show that, during washing and rapid cooling, the total of micro-organisms decreases. Unlike the other microorganisms, E. coli was found to increase during rapid cooling. This phenomenon may be the basis for carrying out a larger scale future research to explain this increase.en_US
dc.description.abstractΤο κρέας κοτόπουλου είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές είδος κρέατος, που με την πάροδο του χρόνου κερδίζει ολοένα την προτίμηση περισσοτέρων καταναλωτών με την κατανάλωση να αυξάνεται συνεχώς. Στην παρούσα έρευνα διενεργείται βιβλιογραφική ανασκόπηση, που αφορά τους σημαντικότερους παθογόνους μικροοργανισμούς που εντοπίζονται στο κρέας κοτόπουλου, καθώς και εργαστηριακή έρευνα, που μέσω της μεθόδου καλλιέργειας σε υποστρώματα, καταγράφονται οι αριθμοί της ολικής μικροβιακής χλωρίδας, των κολοβακτηριδίων και του μικροοργανισμού Eschericia coli, από δείγματα που λήφθηκαν από σφαγείο πουλερικών. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι, κατά την διάρκεια του πλυσίματος και της ταχείας ψύξης, το σύνολο των μικροοργανισμών μειώνεται. Αντίθετα με τους υπόλοιπους μικροοργανισμούς, το E. coli βρέθηκε να αυξάνεται κατά την διάρκεια της ταχείας ψύξης. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να αποτελέσει την βάση, στο να διενεργηθεί μελλοντική έρευνα μεγαλύτερης κλίμακας για την επεξήγηση της αύξησης αυτής.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectΚοτόπουλοen_US
dc.subjectΣφάγιοen_US
dc.subjectΜικροοργανισμοίen_US
dc.subjectΑσφάλειαen_US
dc.titleΜικροβιολογική ποιότητα σε σφάγια κοτόπουλουen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2017-2018en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.openairetypebachelorThesis-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.languageiso639-1el-
item.fulltextWith Fulltext-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΑΡΗΣ.pdf51.7 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

241
Last Week
1
Last month
6
checked on Dec 4, 2024

Download(s) 50

130
checked on Dec 4, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.