Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/10611
Τίτλος: Η επίδραση διαφορετικών πυτίων στην παραγωγή τυριών ίδιας τεχνολογίας
Συγγραφείς: Βεσιάρη, Ελένη 
Λέξεις-κλειδιά: CHY-MAX®Powder Plus NB;Cynzime®;Πυτιά;Χαλλούμι;Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά;Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά;Παράμετροι πήξης;Αιγινό γάλα;Σύγκριση;Τεχνολογία
Advisor: Papademas, Photis
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
Περίληψη: Στην παρούσα εργασία, μελετήθηκε η χρήση 2 διαφορετικών τύπων πυτιάς ως προς την παραγωγή 2 τυριών από αιγινό γάλα: Χαλλούμι και «Τυρί Σχάρας» . Η πήξη του γάλακτος αλλά και τα φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τυριών που παρήχθηκαν με την χρήση της φυτικής πυτιάς Cynzime® και της CHY-MAX®Powder Plus NB περιγράφονται στην εργασία. Ως γενικό συμπέρασμα προκύπτει ότι το «Τυρί Σχάρας» έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Χαλλούμι και η συγκεκριμένη πυτιά φυτικής προέλευσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τυριών με την συγκεκριμένη τεχνολογία.
Description: In this project, the effect of a different type of rennet was studied when producing cheeses of the same technology i.e. Halloumi and “Grilled cheese”. In detail, goat milk was used to make the cheeses by using the plant rennet Cynzime® for “Grilled Cheese” and CHY-MAX®Powder Plus NB for Halloumi. Studies included milk coagulation, physico-chemical and organoleptic characteristics of the end-products. It could be concluded that “Grilled Cheese” was very similar to Halloumi in terms of organoleptic and other physical characteristics. As a result, one could propose the use of the plant rennet for the manufacture of “Grilled Cheese”.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/10611
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Περίληψη.pdf296.81 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

231
Last Week
0
Last month
0
checked on 6 Οκτ 2024

Download(s) 50

145
checked on 6 Οκτ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα