Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/10611
Τίτλος: | Η επίδραση διαφορετικών πυτίων στην παραγωγή τυριών ίδιας τεχνολογίας | Συγγραφείς: | Βεσιάρη, Ελένη | Λέξεις-κλειδιά: | CHY-MAX®Powder Plus NB;Cynzime®;Πυτιά;Χαλλούμι;Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά;Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά;Παράμετροι πήξης;Αιγινό γάλα;Σύγκριση;Τεχνολογία | Advisor: | Papademas, Photis | Ημερομηνία Έκδοσης: | 2016 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management | Περίληψη: | Στην παρούσα εργασία, μελετήθηκε η χρήση 2 διαφορετικών τύπων πυτιάς ως προς την παραγωγή 2 τυριών από αιγινό γάλα: Χαλλούμι και «Τυρί Σχάρας» . Η πήξη του γάλακτος αλλά και τα φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τυριών που παρήχθηκαν με την χρήση της φυτικής πυτιάς Cynzime® και της CHY-MAX®Powder Plus NB περιγράφονται στην εργασία. Ως γενικό συμπέρασμα προκύπτει ότι το «Τυρί Σχάρας» έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Χαλλούμι και η συγκεκριμένη πυτιά φυτικής προέλευσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τυριών με την συγκεκριμένη τεχνολογία. | Description: | In this project, the effect of a different type of rennet was studied when producing cheeses of the same technology i.e. Halloumi and “Grilled cheese”. In detail, goat milk was used to make the cheeses by using the plant rennet Cynzime® for “Grilled Cheese” and CHY-MAX®Powder Plus NB for Halloumi. Studies included milk coagulation, physico-chemical and organoleptic characteristics of the end-products. It could be concluded that “Grilled Cheese” was very similar to Halloumi in terms of organoleptic and other physical characteristics. As a result, one could propose the use of the plant rennet for the manufacture of “Grilled Cheese”. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/10611 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
Περίληψη.pdf | 296.81 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Page view(s) 50
232
Last Week
1
1
Last month
1
1
checked on 3 Ιαν 2025
Download(s) 50
171
checked on 3 Ιαν 2025
Google ScholarTM
Check
Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα