Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/10611
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorPapademas, Photis-
dc.contributor.authorΒεσιάρη, Ελένη-
dc.date.accessioned2018-02-12T07:58:39Z-
dc.date.available2018-02-12T07:58:39Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/10611-
dc.descriptionIn this project, the effect of a different type of rennet was studied when producing cheeses of the same technology i.e. Halloumi and “Grilled cheese”. In detail, goat milk was used to make the cheeses by using the plant rennet Cynzime® for “Grilled Cheese” and CHY-MAX®Powder Plus NB for Halloumi. Studies included milk coagulation, physico-chemical and organoleptic characteristics of the end-products. It could be concluded that “Grilled Cheese” was very similar to Halloumi in terms of organoleptic and other physical characteristics. As a result, one could propose the use of the plant rennet for the manufacture of “Grilled Cheese”.en_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα εργασία, μελετήθηκε η χρήση 2 διαφορετικών τύπων πυτιάς ως προς την παραγωγή 2 τυριών από αιγινό γάλα: Χαλλούμι και «Τυρί Σχάρας» . Η πήξη του γάλακτος αλλά και τα φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τυριών που παρήχθηκαν με την χρήση της φυτικής πυτιάς Cynzime® και της CHY-MAX®Powder Plus NB περιγράφονται στην εργασία. Ως γενικό συμπέρασμα προκύπτει ότι το «Τυρί Σχάρας» έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Χαλλούμι και η συγκεκριμένη πυτιά φυτικής προέλευσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τυριών με την συγκεκριμένη τεχνολογία.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας Και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών Και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectCHY-MAX®Powder Plus NBen_US
dc.subjectCynzime®en_US
dc.subjectΠυτιάen_US
dc.subjectΧαλλούμιen_US
dc.subjectΦυσικοχημικά χαρακτηριστικάen_US
dc.subjectΟργανοληπτικά χαρακτηριστικάen_US
dc.subjectΠαράμετροι πήξηςen_US
dc.subjectΑιγινό γάλαen_US
dc.subjectΣύγκρισηen_US
dc.subjectΤεχνολογίαen_US
dc.titleΗ επίδραση διαφορετικών πυτίων στην παραγωγή τυριών ίδιας τεχνολογίαςen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2016-2017en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-0284-2247-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Περίληψη.pdf296.81 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 50

231
Last Week
0
Last month
0
checked on Oct 6, 2024

Download(s) 50

145
checked on Oct 6, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.