Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/10611
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Papademas, Photis | - |
dc.contributor.author | Βεσιάρη, Ελένη | - |
dc.date.accessioned | 2018-02-12T07:58:39Z | - |
dc.date.available | 2018-02-12T07:58:39Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14279/10611 | - |
dc.description | In this project, the effect of a different type of rennet was studied when producing cheeses of the same technology i.e. Halloumi and “Grilled cheese”. In detail, goat milk was used to make the cheeses by using the plant rennet Cynzime® for “Grilled Cheese” and CHY-MAX®Powder Plus NB for Halloumi. Studies included milk coagulation, physico-chemical and organoleptic characteristics of the end-products. It could be concluded that “Grilled Cheese” was very similar to Halloumi in terms of organoleptic and other physical characteristics. As a result, one could propose the use of the plant rennet for the manufacture of “Grilled Cheese”. | en_US |
dc.description.abstract | Στην παρούσα εργασία, μελετήθηκε η χρήση 2 διαφορετικών τύπων πυτιάς ως προς την παραγωγή 2 τυριών από αιγινό γάλα: Χαλλούμι και «Τυρί Σχάρας» . Η πήξη του γάλακτος αλλά και τα φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τυριών που παρήχθηκαν με την χρήση της φυτικής πυτιάς Cynzime® και της CHY-MAX®Powder Plus NB περιγράφονται στην εργασία. Ως γενικό συμπέρασμα προκύπτει ότι το «Τυρί Σχάρας» έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Χαλλούμι και η συγκεκριμένη πυτιά φυτικής προέλευσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τυριών με την συγκεκριμένη τεχνολογία. | en_US |
dc.format | en_US | |
dc.language.iso | el | en_US |
dc.publisher | Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας Και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών Και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου | en_US |
dc.rights | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | en_US |
dc.subject | CHY-MAX®Powder Plus NB | en_US |
dc.subject | Cynzime® | en_US |
dc.subject | Πυτιά | en_US |
dc.subject | Χαλλούμι | en_US |
dc.subject | Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά | en_US |
dc.subject | Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά | en_US |
dc.subject | Παράμετροι πήξης | en_US |
dc.subject | Αιγινό γάλα | en_US |
dc.subject | Σύγκριση | en_US |
dc.subject | Τεχνολογία | en_US |
dc.title | Η επίδραση διαφορετικών πυτίων στην παραγωγή τυριών ίδιας τεχνολογίας | en_US |
dc.type | Bachelors Thesis | en_US |
dc.affiliation | Cyprus University of Technology | en_US |
dc.relation.dept | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | en_US |
dc.description.status | Completed | en_US |
cut.common.academicyear | 2016-2017 | en_US |
dc.relation.faculty | Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management | en_US |
item.languageiso639-1 | el | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | bachelorThesis | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_46ec | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.grantfulltext | open | - |
crisitem.author.dept | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | - |
crisitem.author.faculty | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-0284-2247 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Περίληψη.pdf | 296.81 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s) 50
232
Last Week
1
1
Last month
1
1
checked on Jan 3, 2025
Download(s) 50
171
checked on Jan 3, 2025
Google ScholarTM
Check
Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.