Browsing by Department (Thesis) Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science


jump to
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 61 to 80 of 422 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2012Ανίχνευση του Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis σε βρεφικές φόρμουλες βασισμένες στο γάλα με τη χρήση καλλιέργειας και με τη μέθοδο της PCRΧριστοδούλου, Μαρίτσα 
May-2023Ανίχνευση τροφιμογενών παθογόνων σε έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα κρέατοςΜαρτούδη, Μαρία 
2014Ανίχνευση φυτοπαθογόνου βακτηρίου Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis με τη μέθοδο qPCR και τη χρήση ΡΜΑΑρέστη, Ορέστεια 
2015Αντιοξειδωτική ικανότητα και ολικά φαινολικά συστατικά επιλεγμένων αρωματικών φυτών της ΚύπρουΜίκαλλου, Μαρία 
May-2023Αξιολόγηση ανθεκτικότητας των κυπριακών πληθυσμών τομάτας ARI00733, ARI00735 και ARI00739 στα παθογόνα που προκαλούν αδρομυκώσειςΤζιωνής, Αντώνιος 
May-2020Αξιολόγηση αντιδιαβητικών ιδιοτήτων πολυφαινολών από Στέμφυλα ΚουμανδαρίαςΠέτρου, Μαρία 
May-2021Αξιολόγηση αντιμικροβιακής δράσης συνθετικών μικροβιακών κοινοτήτων εναντίον φυτοπαθογόνων μυκήτωνΠαναγιώτου, Χριστόδουλος 
May-2020Αξιολόγηση αποτελεσματικότητας σκευασμάτων βιολογικών παραγόντων εναντίον του μύκητα Fusarium oxysporum f. sp. LycopersiciΧατζηχριστοδούλου, Άννα 
May-2020Αξιολόγηση αποτελεσματικότητας σκευασμάτων βιολογικών παραγόντων εναντίον του μύκητα Verticillium dahliaeΑποστόλου, Δημήτρης 
2012Αξιολόγηση βιοδραστικότητας και έλεγχος αντιμικροβιακής δράσης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της ΚύπρουXαραλάμπους, Ζήνα 
May-2020Αξιολόγηση βιολογικών σκευασμάτων κατά των παθογόνων των αδρομυκώσεων της τομάτας και επίδραση τους στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των καρπών σε συνθήκες θερμοκηπίουΔημητρίου, Γεωργία 
May-2020Αξιολόγηση διαφόρων συγκεντρώσεων σεληνίου σε συνδυασμό με μυκόριζα, σε υδροπονική καλλιέργεια φράουλας (Fragaria ananassa Festival)Αντωνίου, Όμηρος 
May-2022Αξιολόγηση εμπορικού σκευάσματος μυκόρριζας εναντίον του μύκητα Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici κάτω από συνθήκες θερμικής και υδατικής καταπόνησης τηςΚυριάκου, Ευαγγελία 
May-2023Αξιολόγηση επιλεγμένων λαχανικών ως αναστολείς ένζυμων σχετιζόμενων με την νόσο του σακχαρώδη διαβήτηΕυλαβή, Αργυρώ 
May-2021Αξιολόγηση ιδιοτήτων συνθετικών μικροβιακών κοινοτήτων που προάγουν την ανάπτυξη των φυτώνΠαπαθεοδώρου, Αννίτα 
May-2022Αξιολόγηση και εφαρμογή αεροψεκασμών σε αμπελώνες με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών μικρού όγκουΣωκράτους, Δήμος 
2012Αξιολόγηση κινδύνου επιμόλυνσης αμπελοοινικών προϊόντων με ωχρατοξίνη Α και διερεύνηση δυνατότητας διάσπασης ή απορρόφησης της από ζύμεςΑριστείδου, Έφη 
May-2019Αξιολόγηση μεταβολών της φαινολικής σύστασης και αντιοξειδωτικής ικανότητας έξι ποικιλιών αμπελόφυλλων κατά το μαγείρεμα τουςΚωνσταντίνου, Κωνσταντίνος 
2015Αξιολόγηση ποιοτικών χαρακτηριστικών τριών ποικιλιών φράουλαςΠολυδώρου, Κωνσταντίνα 
Jun-2021Αξιολόγηση προσυλλεκτικών μεταχειρίσεων με βιοδιεγέρτες στη βελτιστοποίηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και της διατηρησιμότητας καρπών μεσπιλιάςΕυσταθίου, Επιφάνειος