Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8649
Τίτλος: Μελέτη αντίδρασης εστεροποίησης γαλακτικού οξέος με αιθανόλη για παραγωγή γαλακτικού αιθυλεστέρα
Συγγραφείς: Παυλίδου, Ελεάνα 
Λέξεις-κλειδιά: Γαλακτικός αιθυλεστέρας;Γαλακτικό οξέο;Αιθανόλη;Candidaantartica;Candidarugosa
Advisor: Κουτίνας, Μιχάλης
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Department: Department of Environmental Science and Technology
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
Περίληψη: Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στην πειραματική μελέτη της απόδοσης γαλακτικού αιθυλεστέρα, ο οποίος προκύπτει από την εστεροποίησης του γαλακτικού οξέος με την αιθανόλη. Σε όλα τα πειράματα χρησιμοποιήθηκαν λιπάσες των μικροοργανισμών Candidaantartica και Candidarugosa, με στόχο την επιτάχυνση της αντίδρασης και κατ’ επέκταση την παραγωγή ψηλών αποδόσεων γαλακτικού αιθυλεστέρα. Τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από αυτή την έρευνα έχουν δείξει ότι η απόδοση σε γαλακτικό αιθυλεστέρα ήταν ικανοποιητική σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις γαλακτικού οξέος. Επίσης, έχει καταδειχθεί πως το ιδανικότερο ένζυμο ήταν το Novozyme 435 ενώ ο καταλληλότερος διαλύτης ήταν το τολουόλιο ο οποίος είναι ένας άπολος διαλύτης. Η εργασία αποτελείται από τρεις κύριες θεματικές ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, αναπτύσσεται το θεωρητικό υπόβαθρο, όπου αρχικά αναφέρεται ο ρόλος των διαλυτών και αναλύεται η ανάγκη αντικατάστασης των συμβατικών διαλυτών με «πράσινους» διαλύτες. Στη συνέχεια, επεξηγείται η έννοια της εστεροποίησης και δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στο γαλακτικό αιθυλεστέρα, αφού παρατίθενται τα γενικά χαρακτηριστικά του και γίνεται αναφορά στους τομείς στους οποίους εφαρμόζεται αλλά και στους τρόπος σύνθεσής του. Ακολούθως, γίνεται μια επισκόπηση των γενικών χαρακτηριστικών που διαθέτουν τα αντιδρώντα (γαλακτικό οξύ και αιθανόλη) της εστεροποίησης για το σχηματισμό γαλακτικού αιθυλεστέρα. Τέλος, παρουσιάζεται η ο ρόλος των ενζύμων στις χημικές αντιδράσεις και η ακινητοποίηση των ενζύμων, ενώ περιγράφονται βασικά χαρακτηριστικά των λιπάσων και διασαφηνίζεται η σχέση τους με την εστεροποίηση. Στη δεύτερη θεματική ενότητα που αφορά στο πειραματικό μέρος της εργασίας, περιγράφονται επακριβώς τα όργανα, τα υλικά και η πειραματική μεθοδολογία που ακολουθήθηκε. Στην τελευταία θεματική ενότητα καταγράφονται και παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του πειράματος με την σειρά που διεξήχθησαν. Τέλος, πραγματοποιείται συγκριτική ανάλυση των αποτελεσμάτων με βάση διάφορους παράγοντες, ούτως ώστε να εξαχθούν οι σχετικές παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8649
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Ελεάνα-Παυλίδου.pdf1.28 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

407
Last Week
1
Last month
10
checked on 21 Μαϊ 2024

Download(s) 50

458
checked on 21 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα