Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/8308
Τίτλος: | Ανάπτυξη βιοδιεργασίας παραγωγής ηλεκτρικού οξέος από απόβλητα παρασκευής χυμών πορτοκαλιού | Συγγραφείς: | Παρμάκη, Στέλλα | Λέξεις-κλειδιά: | Βιοδιεργασία;Ηλεκτρικό οξύ;Ζύμωση σακχάρων;A. succinogenes;Κυτταρίνη;Ημικυτταρίνη | Advisor: | Κουτίνας, Μιχάλης | Ημερομηνία Έκδοσης: | 2015 | Department: | Department of Environmental Science and Technology | Faculty: | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | Περίληψη: | Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η παραγωγή ηλεκτρικού οξέος και των άλλων οργανικών οξέων (γαλακτικό, μυρμηκικό και οξικό οξύ) που παράγονται από τον μεταβολισμό του A. succinogenes από την ζύμωση σακχάρων που περιέχονται στα απόβλητα παρασκευής χυμών πορτοκαλιού. Για την εκπλήρωση της εν λόγω εργασίας πραγματοποιήθηκε μια σειρά πειραμάτων, όπου τα απόβλητα παρασκευής χυμών πορτοκαλιού, υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με φυσικοχημικούς, αλλά και βιολογικούς τρόπους, έτσι ώστε να διασπαστή η κυτταρίνη και ημικυτταρίνη, και απελευθερωθούν τα σάκχαρα που βρίσκονται σε αυτά. Από τα αποτελέσματα των διάφορων πειραματικων δοκιμων εξάχθηκε το συμπέρασμα ότι η μέγιστη παραγωγή ηλεκτρικού οξέος επιτεύγχθηκε με τη ζύμωση σακχάρων που προέρχονται από όξινη και ενζυμική υδρόλυση του υδρολύματος των στερεών αποβλήτων πορτοκαλιού, σε όγκο εμβολίου 13% και ήταν 16.078g/L. Η μέγιστη παραγωγή των υπόλοιπων οργανικών οξέων που παράγωνται από τον μεταβολισμού του A. succinogenes εμφανίστηκε στη ζύμωση των σάκχαρα που εξάγωνται απο την όξινη υδρόλυση των στερεών αποβλήτων του πορτοκαλιού σε όγκο εμβολίου 20% και ήταν ίση με 12.675g/L. Επίσης η μεγαλύτερη παραγωγή των συνολικών οργανικών οξέων επιτεύχθηκε στην στην όξινη και ενζυμική υδρόλυση στο υδρόλυμα για όγκο εμβολίου 13% και ήταν 28.428g/L. Η προσθήκε 10g/L Υeast extract είχε ως αποτέλεσμα την αυξήση της συνολική παραγωγή των οργανικών οξέων για τη ζύμωση των σακχάρων της όξινης και ενζυμικής υδρόλυσης στο υδρόλυμα και τη φλούδα κατά 9.184g/L, αλλά την μείωση της παραγωγής ηλεκτρικού οξέος. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/8308 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
Perilipsi_SP.pdf | 115.19 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Page view(s) 50
290
Last Week
0
0
Last month
1
1
checked on 6 Νοε 2024
Download(s) 50
94
checked on 6 Νοε 2024
Google ScholarTM
Check
Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα