Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/8249
Τίτλος: | Η επίδραση τροποποιημένης ατμόσφαιρας κατά τη συσκευασία στη μετασυλλεκτική συμπεριφορά καρπών μεσπιλιάς μετά από ψυχρή συντήρηση τους | Συγγραφείς: | Γαβριήλ, Καλλιόπη | Λέξεις-κλειδιά: | Eriobotrya japonica;Weight loss;Tissue firmness;Titratable acidity;Solible solids content;Ripening ratio;External colour;Modified atmosphere packaging;Cold storage | Advisor: | Manganaris, George A. | Ημερομηνία Έκδοσης: | 2015 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management | Περίληψη: | Changes in weight loss, tissue firmness, titratable acidity, solible solids content, ripening ratio, external colour of two loquat cultivars (Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl. cvs. “Karantoki”, “Morphitiki”) under two different kinds of preservation were studied. The fruit harvest was at a commercial maturity stage. At first, the fruits from each cultivar were into two groups. A group of each cultivar was kept at cold storage (CS, 3 weeks at 4 C) while the other one was kept in modified atmosphere packaging (MAP, 3 weeks at 4 C). The fruits were then placed at room temperature and were analysed at 0, 2, 4 and 7 days. According to the results, the two kinds of preservation did not show any difference in colour changing and firmness of loquats. However, there were differences in weight loss and ripening index. At day 0 the data of CS showed a higher increase in weight loss than MAP but at day 7 MAP showed a higher increase in weight loss. By the end of experiment, the ripening index of MAP was lower than in cold storage. In conclusion, the “Karantoki” cultivar was noticed to be more sensitive in both preservation methods | Description: | Η παρούσα μελέτη καταγράφει τη μεταβολή σε απώλεια βάρους, συνεκτικότητα σάρκας, ογκομετρούμενη οξύτητα, διαλυτά στερεά συστατικά, δείκτη ωριμότητας και χρώμα φλοιού δύο ποικιλιών καρπών μεσπιλιάς (Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl. cvs. “Karantoki”, “Morphitiki”) σε διαφορετικό τρόπο συντήρησης. Οι καρποί συγκομίστηκαν σε ώριμο στάδιο. Αρχικά κάθε ποικιλία χωρίστηκε σε δύο ίσες ομάδες. Μια ομάδα από κάθε ποικιλία τοποθετήθηκε σε κοινή ψυχρή συντήρηση (ΨΣ, 3 εβδομάδες στους 4 C) ενώ η άλλη τοποθετήθηκε σε συσκευασία υπό τροποποιημένη ατμόσφαιρα (ΜΑΡ, 3 εβδομάδες στους 4 C). Ακολούθως όλοι οι καρποί μεταφέρθηκαν σε θερμοκρασία δωματίου (~20 C) όπου και έγινε ανάλυση μετά από 0, 2, 4 και 7 ημέρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι μέθοδοι συντήρησης δεν παρουσίασαν σημαντική διαφορά μεταξύ τους ως προς το χρώμα και τη συνεκτικότητα των καρπών. Παρόλα αυτά προέκυψαν σημαντικές διαφορές στην απώλεια βάρους και στο δείκτη ωριμότητας. Στην ημέρα 0 τα αποτελέσματα της ΨΣ έδειξαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους από ότι η ΜΑΡ, αλλά με την πάροδο των επτά ημερών η ΜΑΡ εμφάνισε μεγαλύτερη απώλεια βάρους από ότι η ΨΣ. Με το τέλος του πειράματος ο δείκτης ωριμότητας των καρπών στη ΜΑΡ ήταν μικρότερος από αυτών στη ΨΣ. Εν κατακλείδι, η ποικιλία “Karantoki” αποδείχθηκε πιο ευαίσθητη και στις δύο μεθόδους συντήρησης. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/8249 | Rights: | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
Καλλιόπη Γαβριήλ.pdf | 175.76 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Page view(s)
254
Last Week
0
0
Last month
2
2
checked on 22 Νοε 2024
Download(s) 20
157
checked on 22 Νοε 2024
Google ScholarTM
Check
Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα