Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8249
Τίτλος: Η επίδραση τροποποιημένης ατμόσφαιρας κατά τη συσκευασία στη μετασυλλεκτική συμπεριφορά καρπών μεσπιλιάς μετά από ψυχρή συντήρηση τους
Συγγραφείς: Γαβριήλ, Καλλιόπη 
Λέξεις-κλειδιά: Eriobotrya japonica;Weight loss;Tissue firmness;Titratable acidity;Solible solids content;Ripening ratio;External colour;Modified atmosphere packaging;Cold storage
Advisor: Manganaris, George A.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2015
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
Περίληψη: Changes in weight loss, tissue firmness, titratable acidity, solible solids content, ripening ratio, external colour of two loquat cultivars (Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl. cvs. “Karantoki”, “Morphitiki”) under two different kinds of preservation were studied. The fruit harvest was at a commercial maturity stage. At first, the fruits from each cultivar were into two groups. A group of each cultivar was kept at cold storage (CS, 3 weeks at 4 C) while the other one was kept in modified atmosphere packaging (MAP, 3 weeks at 4 C). The fruits were then placed at room temperature and were analysed at 0, 2, 4 and 7 days. According to the results, the two kinds of preservation did not show any difference in colour changing and firmness of loquats. However, there were differences in weight loss and ripening index. At day 0 the data of CS showed a higher increase in weight loss than MAP but at day 7 MAP showed a higher increase in weight loss. By the end of experiment, the ripening index of MAP was lower than in cold storage. In conclusion, the “Karantoki” cultivar was noticed to be more sensitive in both preservation methods
Description: Η παρούσα μελέτη καταγράφει τη μεταβολή σε απώλεια βάρους, συνεκτικότητα σάρκας, ογκομετρούμενη οξύτητα, διαλυτά στερεά συστατικά, δείκτη ωριμότητας και χρώμα φλοιού δύο ποικιλιών καρπών μεσπιλιάς (Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl. cvs. “Karantoki”, “Morphitiki”) σε διαφορετικό τρόπο συντήρησης. Οι καρποί συγκομίστηκαν σε ώριμο στάδιο. Αρχικά κάθε ποικιλία χωρίστηκε σε δύο ίσες ομάδες. Μια ομάδα από κάθε ποικιλία τοποθετήθηκε σε κοινή ψυχρή συντήρηση (ΨΣ, 3 εβδομάδες στους 4 C) ενώ η άλλη τοποθετήθηκε σε συσκευασία υπό τροποποιημένη ατμόσφαιρα (ΜΑΡ, 3 εβδομάδες στους 4 C). Ακολούθως όλοι οι καρποί μεταφέρθηκαν σε θερμοκρασία δωματίου (~20 C) όπου και έγινε ανάλυση μετά από 0, 2, 4 και 7 ημέρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι μέθοδοι συντήρησης δεν παρουσίασαν σημαντική διαφορά μεταξύ τους ως προς το χρώμα και τη συνεκτικότητα των καρπών. Παρόλα αυτά προέκυψαν σημαντικές διαφορές στην απώλεια βάρους και στο δείκτη ωριμότητας. Στην ημέρα 0 τα αποτελέσματα της ΨΣ έδειξαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους από ότι η ΜΑΡ, αλλά με την πάροδο των επτά ημερών η ΜΑΡ εμφάνισε μεγαλύτερη απώλεια βάρους από ότι η ΨΣ. Με το τέλος του πειράματος ο δείκτης ωριμότητας των καρπών στη ΜΑΡ ήταν μικρότερος από αυτών στη ΨΣ. Εν κατακλείδι, η ποικιλία “Karantoki” αποδείχθηκε πιο ευαίσθητη και στις δύο μεθόδους συντήρησης.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8249
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Καλλιόπη Γαβριήλ.pdf175.76 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

254
Last Week
0
Last month
2
checked on 22 Νοε 2024

Download(s) 20

157
checked on 22 Νοε 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα