Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8241
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΔρούζα, Χρυσούλα-
dc.contributor.authorΣπανού, Σμαράγδα-
dc.date.accessioned2016-01-19T11:31:34Z-
dc.date.available2016-01-19T11:31:34Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/8241-
dc.descriptionΣ' αυτή τη μελέτη διερευνήθηκε το αντιοξειδωτικά περιεχόμενο κυπριακών οίνων, των ποικιλιών Μαραθεύτικο και Ξυνιστέρι. Έγινε ο προσδιορισμός των ολικών φαινολικών ουσιών με τη μέθοδο Folin - Ciocalteu και της αντιοξειδωτικής ικανότητας με τη μέθοδο DPPH. Επιπλέον, εξετάστηκε αν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των ολικών φαινολικών ουσιών και της αντιοξειδωτικής ικανότητας. Διαπιστώθηκε, ότι ως επί το πλείστον υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ της συγκέντρωσης των ολικών φαινολικών ουσιών με τη μέθοδο Folin - Ciocalteu και της αντιοξειδωτικής ικανότητας. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ποσοτικός προσδιορισμός των επιμέρους φαινολικών συστατικών με τη χρήση της HPLC. Συσχετίστηκαν τα ολικά φαινολικά συστατικά με τη μέθοδο Folin - Ciocalteu και την ανάλυση στην HPLC. Τα αντιοξειδωτικά ορίζονται ως οι ουσίες οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και παίζουν σημαντικό ρόλο για τον οργανισμό. Οι φαινολικές ενώσεις είναι φυσικά αντιοξειδωτικά και χωρίζονται σε φλαβονοειδείς φαινόλες (φλαβανόλες. κατεχίνες και ανθοκυανίνες) και σε μη φλαβονοειδείς φαινόλες (βενζοϊκά οξέα και ιανναμωνικά οξέα). Από τη στατιστική ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι οι εξεταζόμενοι οίνοι με βάση την ποικιλία διαφέρουν ως προς την συγκέντρωσή τους σε ολικές φαινολικές ουσίες, ως προς την αντιοξειδωτική τους ικανότητα και ως προς την περιεκτικότητα των επιμέρους φαινολικών συστατικών τους.en_US
dc.description.abstractIn the present study, the antioxidant content of Cypriot wines was explored, especially the Maratheftiko and Xynisteri varieties. The determination of total phenolics was performed by the Folin – Ciocalteu method, and the determination of the antioxidant capacity by the DPPH method. In addition, it was examined whether there is a correlation between total phenolics and antioxidant capacity. It was found that, in most samples, there is a positive correlation between the concentration of total phenolic compounds (by the Folin – Ciocalteu method) and the antioxidant capacity. Also, a quantitative determination of the individual phenolic compounds was held using HPLC. The total phenolic compounds were correlated by the Folin – Ciocalteu method and by the HPLC analysis. Antioxidants are defined as substances that neutralize free radicals and they play an important role for the human body. Phenolic compounds are natural antioxidants and they separated into flavonoid phenols (flavanols, catechins and anthocyanins) and non – flavonoid phenols (benzoic acids and cinnamic acids). From the statistical analysis, it was found that the examined wines by variety, differ in their concentration of total phenolic substances, in their antioxidant capacity and their content of individual phenolic compounds.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectCypriot winesen_US
dc.subjectMaratheftikoen_US
dc.subjectXynisterien_US
dc.subjectAntioxidantsen_US
dc.subject.otherΚυπριακοί οίνοιen_US
dc.subject.otherΜαραθεύτικοen_US
dc.subject.otherΞυνιστέριen_US
dc.subject.otherΑντιοξειδωτικάen_US
dc.titleΧαρακτηρισμός των κυπριακών οίνων, Μαραθεύτικο και Ξυνιστέρι με βάση το αντιοξειδωτικό τους περιεχόμενοen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/3en
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2014-2015en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-2630-4323-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Σπανού Σμαράγδα.pdf173.26 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

267
Last Week
1
Last month
5
checked on May 10, 2024

Download(s) 20

114
checked on May 10, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.