Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/469
Τίτλος: Αντίληψη εφήβων Κύπρου για τον κυβερνοεκφοβισμό
Συγγραφείς: Κουσιάππα, Γεωργία 
Λέξεις-κλειδιά: Διαδίκτυο;Κυβερνοεκφοβισμός;Έφηβοι
Advisor: Panos, Dionysis
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Department: Department of Communication and Internet Studies
Faculty: Faculty of Communication and Media Studies
Περίληψη: Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «η αντίληψη των εφήβων για τον κυβερνοεκφοβισμό» εκπονήθηκε από την Γεωργία Κουσιάππα, φοιτήτρια του 8ου εξαμήνου του Τμήματος ΕΣΔ του ΤΕΠΑΚ υπό την επίβλεψη του Λέκτορα Διονύση Πάνου και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2014 Ο εκφοβισμός έχει εμφανιστεί χρόνια πριν και στο παρελθόν αποτελούσε φαινόμενο του σχολικού περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο αυτό έχει αλλάξει. Πλέον ο εκφοβισμός ή αλλιώς bullying έχει πάρει μια νέα μορφή λόγω της ραγδαίας αύξηση της τεχνολογίας αλλά και της ολοένα και περισσότερο αυξανόμενης χρήσης του διαδικτύου από τους νέους. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για κυβερνοεκφοβισμό (cyberbullying) ένα φαινόμενο που καθημερινά αυξάνεται συνεχώς με καινούργια στοιχεία για έρευνα να εμφανίζονται στο φώς. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η περεταίρω έρευνα για το φαινόμενο του κυβερνοεκφοβισμού σε επίπεδο αντίληψης όσο αφορά την κυπριακή κοινωνία. Για το φαινόμενο αυτό στην Κύπρο έχουν γίνει ελάχιστες έρευνες. Μέσα από την δική μου έρευνα εξετάζω την αντίληψη που υπάρχει ανάμεσα στους εφήβους σχετικά με τον κυβερνοεκφοβισμό. Συγκεκριμένα ερευνώ τις εντυπώσεις γύρω από το γεγονός μελετώντας τις μορφές, το προφίλ των θυτών και των θυμάτων και τις επιπτώσεις του φαινομένου αυτού. Η έρευνα χωρίζεται σε δύο μέρη: Tο πρώτο περιλαμβάνει δημιουργία ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν ηλεκτρονικά ενώ το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει συνεντεύξεις εις βάθος με 10 εφήβους. Μέσα από την ανάλυση των δεδομένων και της ποιοτικής ανάλυσης των συνεντεύξεων προέκυψε το συμπέρασμα ότι ο παράγοντας γνώση και εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο στην άποψη σχετικά με το περιβάλλον του κυβερνοεκφοβισμού. Παράλληλα οι έφηβοι παρουσιάζουν μια εντελώς λανθασμένη άποψη σχετικά με το προφίλ του θύτη και του θύματος αλλά και σχετικά με τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο όσο αφορά την κυπριακή κοινωνία.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/469
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Georgia_Kousiappa.pdf1.28 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

407
Last Week
0
Last month
4
checked on 9 Μαϊ 2024

Download(s) 20

904
checked on 9 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα