Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/398
Τίτλος: Διερεύνηση των προσδοκιών βιομηχανίας φιλοξενίας και τουρισμού από την πρακτική εξάσκηση : μελέτη παρίπτωσης των φοιτητών του ΤΕ.ΠΑ.Κ.
Συγγραφείς: Ανδρέου, Νίκη 
Λέξεις-κλειδιά: Tourism;Hospitality industry;Practice exercises;Students
Advisor: Zopiatis, Anastasios
Ημερομηνία Έκδοσης: 2012
Faculty: Faculty of Management and Economics
Περίληψη: Σε αυτή την έρευνα αρχικά παρουσιάζονται, μέσω ακαδημαϊκών άρθρων, κάποιες πτυχές της πρακτικής εξάσκησης, όπως για παράδειγμα ο ορισμός της και η σημαντικότητα της ύπαρξης της, σε ένα πρόγραμμα σπουδών. Αργότερα, υπάρχει μία μικρή αναφορά στην πρακτική εξάσκηση που πραγματοποιείται, στην Βιομηχανία Φιλοξενίας και Τουρισμού. Στην συνέχεια παρουσιάζονται ορισμένα οφέλη που παρέχει η πρακτική εξάσκηση, τόσο σε φοιτητές αλλά και σε οργανισμούς αντίστοιχα. Ακολούθως, επιδεικνύονται κάποιες προσδοκίες που προέρχονται από φοιτητές αλλά και οργανισμούς, μέσω των ακαδημαϊκών άρθρων. Επιπλέον στο τέλος, αναφέρονται κάποιες πιθανές αντιλήψεις, που ίσως παρουσιαστούν σε φοιτητές και οργανισμούς με το τέλος μίας πρακτικής εξάσκησης, και αναφέρονται κάποιες πληροφορίες σχετικές με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όσο αφορά την μεθοδολογία της έρευνας, αρχικά καταγράφονται τα ερευνητικά ερωτήματα της έρευνας, μαζί με τους στόχους. Ακολούθως, αιτιολογώ την επιλεγείσα μεθοδολογία, όπου στην περίπτωση της έρευνας αυτής, είναι η ποιοτική μέθοδος. Αργότερα, αναλύεται η διαδικασία διεξαγωγής της έρευνας, όπου αρχικά, στην δειγματοληψία, παρουσιάζεται το τρόπος της δειγματοληψίας που θα αξιοποιήσω, δηλαδή το «expert sampling». Στην συνέχεια, παρουσιάζεται το ερευνητικό εργαλείο που θα χρησιμοποιήσω για την συλλογή δεδομένων, όπου στην περίπτωση μου είναι οι προσωπικές συνεντεύξεις. Τελειώνοντας, με την ανάλυση δεδομένων, παρουσιάζεται το μοντέλο ανάλυσης των Miles και Huberman (1994), το οποίο επεξηγώ πως θα αξιοποιήσω, για να αναλύσω και να παρουσιάσω τις πληροφορίες που θα λάβω.Στο τέταρτο κεφάλαιο, όπου αναπτύσσεται η ανάλυση δεδομένων, και πιο συγκεκριμένα αναλύονται τα ερευνητικά ερωτήματα που ρωτήθηκαν κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων. Αρχικά θα καταγραφούν κάποια προσωπικά ερωτήματα που τέθηκαν στις προσωπικές συνεντεύξεις. Ακολούθως, θα παρουσιαστούν τα κύρια ερευνητικά ερωτήματα της έρευνας μου, όπως οι απόψεις των ανταποκρινόμενων για τις προσδοκίες που τους είχαν δημιουργηθεί, στο κατά πόσο έχουν ικανοποιηθεί αυτές οι προσδοκίες και αν υπήρξαν προβλήματα ή διαφορές και κάποιοι τρόποι βελτίωσης για το πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης εκ μέρους τους. Έτσι, καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα που δημιουργούνται από την έρευνα.Στο τελευταίο κεφάλαιο, δημιουργείτε μία σύγκριση ανάμεσα στα αποτελέσματα της έρευνας και σε αποτελέσματα άλλων ερευνών που παρουσιάζονται σε ακαδημαϊκά άρθρα. Αργότερα, παραθέτονται κάποιες εισηγήσεις για την καλυτέρευση του προγράμματος πρακτικής εξάσκησης και στο τέλος καταγράφονται οι περιορισμοί της έρευνας και προτείνονται κάποιες πιθανές μελλοντικές έρευνες που έχουν σχέση με την υπάρχουσα έρευνα.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/398
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Περίληψη - Νίκη Ανδρέου.pdf157.11 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 20

457
Last Week
14
Last month
14
checked on 4 Δεκ 2024

Download(s) 10

188
checked on 4 Δεκ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα