Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/387
Τίτλος: Αέρια ρύπανση από φωτοτυπικά Συστήματα και σχεδιασμός συστημάτων μηδενικής εκπομπής
Συγγραφείς: Γιαννακού, Στέλλα 
Λέξεις-κλειδιά: Atmospheric pollution;Photocopiers systems;Printing systems
Advisor: Costa, Costas
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Department: Department of Environmental Science and Technology
Faculty: Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Περίληψη: Η παρούσα πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στην αέρια ρύπανση η οποία προέρχεται από τα φωτοτυπικά και τυπογραφικά συστήματα. Για την διεξαγωγή της μελέτης αυτής προσδιορίστηκαν οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων συγκεκριμένων χώρων έτσι ώστε, να αναλυθούν και να διεξαχθούν κάποια συμπεράσματα. Η μελέτη αυτή ταξινομείται σε τέσσερα κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στο θεωρητικό υπόβαθρο το οποίο επισημαίνει την έννοια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς και της εσωτερικής. Επίσης, γίνεται εκτενής αναφορά στα αιωρούμενα σωματίδια, τα οποία κατηγοριοποιούνται σε κατηγορίες επισημαίνοντας την επικινδυνότητα τους. Επιπρόσθετα, αναφέρονται κάποιες ασθένειες οι οποίες έχουν συνδεθεί με την εσωτερική ρύπανση, με την πιο χαρακτηριστική να είναι το σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου (SBS). Παράλληλα αναφέρονται οι ρυπαντές των πτητικών οργανικών ενώσεων, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στις ουσίες BTEXS (βενζόλιο, τολουόλιο, αιθυλοβενζόλιο, ξυλόλιο, στυρένιο). Ακόμη, γίνεται μια αναφορά στο όζον (Ο3) και στον τρόπο που παράγεται ως υποπροϊόν της φωτοδιάσπασης του οξυγόνου (Ο2) καθώς και στην αρχή λειτουργίας των φωτοτυπικών συστημάτων τύπου λέιζερ. Το κεφάλαιο αυτό κλείνει με την βιβλιογραφική ανασκόπηση η οποία συμπεριλαμβάνει διάφορες μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς, πάνω στην εσωτερική ρύπανση προερχόμενη κυρίως από τα φωτοτυπικά συστήματα. Το δεύτερο κεφάλαιο, περιγράφει την όλη πειραματική διαδικασία αναφέροντας τους χώρους που μελετήθηκαν καθώς και την οργανολογία που χρησιμοποιήθηκε (Aerocet- 531 & Buck Elite αντλία). Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται η παρουσίαση και η συζήτηση των αποτελεσμάτων τα οποία προέκυψαν από την όλη πειραματική διαδικασία και από την εκπόνηση ενός ερωτηματολογίου. Το τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο συμπεριλαμβάνει τα αποτελέσματα της όλης πτυχιακής εργασίας και προτείνονται κάποια συστήματα Μηδενικής Εκπομπής και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Τα συστήματα αυτά, μπορούν να εφαρμοστούν σε χώρους που υφίστανται φωτοτυπικά και τυπογραφικά συστήματα.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/387
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Στέλλα Γιαννακού.pdf117.51 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 5

277
Last Week
0
Last month
10
checked on 22 Μαϊ 2024

Download(s) 50

92
checked on 22 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα