Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/33324
Title: | Καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης για θέματα υπεύθυνης κατανάλωσης και παραγωγής φαγητού | Authors: | Πανταζή, Ελένη | Keywords: | Καμπάνια;Υπερκατανάλωση;Φαγητό;Κύπρος;Αποφάγια | Advisor: | Souleles, Nicos | Issue Date: | May-2024 | Department: | Department of Multimedia and Graphic Arts | Faculty: | Faculty of Fine and Applied Arts | Abstract: | Η έλλειψη ευαισθητοποίησης για την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή φαγητού στην Κύπρο, αλλά και οι προειδοποιήσεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την έλλειψη της ανθρώπινης ανάγκης σχετικά με την σίτιση ήταν η αιτία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας καμπάνιας που προορίζεται για τους νέους την κυπριακής κοινωνίας. Ο σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη μιας δημιουργικής και ουσιαστικής καμπάνιας μέσω της οπτικής επικοινωνίας για την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση των νέων σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή φαγητού, επικεντρωμένη στην σπατάλη τροφίμων. Για την υλοποίηση αυτής της καμπάνιας, σε πρώτη φάση διεξήχθη βιβλιογραφική ανασκόπηση, σχετικά με το θέμα της υπερκατανάλωσης τροφίμων και πως αυτό επηρεάζει τους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη και δημιουργία της καμπάνιας είναι η έρευνα δράσης, και συγκεκριμένα με άτομα ηλικίας 18 – 34 ετών. Για την συγκέντρωση δεδομένων έγιναν δύο διαφορετικές μέθοδοι συλλογής δεδομένων, συνεντεύξεις και ομάδες εστίασης. Η υλοποίηση της έρευνας δράσης οδήγησε στη συλλογή πολύτιμων στοιχείων και σημαντικών αποτελεσμάτων, που ενημερώνουν την ανάπτυξη της καμπάνιας και υποδεικνύουν μελλοντικές αλλαγές. | Description: | The lack of awareness about responsible food consumption and production in Cyprus, but also the warnings from the media about food poverty were the reason for the design and implementation of a campaign aimed at the young people of Cyprus. The purpose of this thesis is to develop a creative and meaningful campaign through visual communication to raise awareness and awaken the population about responsible food consumption and production, focusing on food waste. To implement this campaign, a literature review was conducted in the first phase, on the topic of food overconsumption and how it affects people globally. The method used to develop and create the campaign was action research, specifically with people aged 18-34 years old. Two different methods of data collection were used to collect data, such as interviews and focus groups. The implementation of the action research approach led to the collection of valuable data and important results, informing the development of the campaign and indicating future changes. | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/33324 | Rights: | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BSC_Eleni Pantazi_2024_abstract.pdf | ΠΕΡΙΛΗΨΗ | 162.11 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
25
checked on Dec 18, 2024
Download(s)
6
checked on Dec 18, 2024
Google ScholarTM
Check
This item is licensed under a Creative Commons License