Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/30593
Πεδίο DC | Τιμή | Γλώσσα |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Mitsiopoulou, Christina | - |
dc.contributor.author | Αγησιλάου, Παρασκευή | - |
dc.date.accessioned | 2023-10-06T06:45:01Z | - |
dc.date.available | 2023-10-06T06:45:01Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14279/30593 | - |
dc.description | Extreme weather events are likely to become more frequent or more intense with human-induced climate change. Recent research proves that climate change is expected to exert an overwhelming negative effect on livestock health and welfare, including consequences that are relevant for productivity and economics of livestock production. How are farm animals affected? Heat stress occurs when high temperature combined with increased levels of relative humidity disrupts the balance between the amount of heat produced by the animal's body and that which is expelled. Heat stress has a myriad of effects on dairy cattle. The most recognized impacts are associated with milk production, reproduction, and animal welfare. The signs and symptoms of heat stress include restlessness, crowding around waterers or in the shade, increased respiration rates, increased salivation, lethargic behavior, reduction of food intake and reduced milk production. Appropriate nutritional strategies, fans, adequate ventilation, sprinklers or misting systems, and adequate access to water can mitigate or treat heat stress. | en_US |
dc.description.abstract | H κλιματική αλλαγή εκθέτει τον πλανήτη σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία εκδηλώνονται με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα και σφοδρότητα. Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την υγεία και την ευζωία των αγροτικών ζώων, με σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και στην οικονομικότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Πώς όμως επηρεάζονται τα αγροτικά ζώα; Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα σχετικής υγρασίας διαταράσσει την ισορροπία μεταξύ του ποσού θερμότητας, που παράγεται από το σώμα του ζώου και εκείνου, που αποβάλλεται. Κάτω από τις συνθήκες αυτές, το ζώο υποβάλλεται σε θερμική καταπόνηση («στρες»). Στις γαλακτοπαραγωγές αγελάδες ειδικότερα, όταν η θερμοκρασία ξεπερνά το άνω όριο της θερμο-ουδέτερης ζώνης (25oC), οι αρνητικές επιδράσεις στη γαλακτοπαραγωγή, την αναπαραγωγή και την ευζωία των ζώων είναι πολύ σοβαρές. Στις κυριότερες ενδείξεις θερμικής καταπόνησης συμπεριλαμβάνονται η επίδειξη ανησυχίας, ο συνωστισμός σε ποτίστρες ή υπό σκιά, η ασθμαίνουσα αναπνοή, η αύξηση του εκκρινόμενου σιέλου, η ληθαργική συμπεριφορά, η μειωμένη κατανάλωσης τροφής και η μείωση της γαλακτοπαραγωγής. Παρόλα αυτά, η υιοθέτηση κατάλληλων διατροφικών στρατηγικών, η εγκατάσταση ανεμιστήρων, η εξασφάλιση επαρκούς εξαερισμού, η εφαρμογή ψεκασμού ή υδρονέφωσης και η επαρκής πρόσβαση στο νερό είναι μερικές από τις διαχειριστικές πρακτικές που μπορούν να αναχαιτίσουν ή να αντιμετωπίσουν τη θερμική καταπόνηση. | en_US |
dc.format | en_US | |
dc.language.iso | el | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | θερμική καταπόνηση | en_US |
dc.subject | αγελάδες γαλακτοπαραγωγής | en_US |
dc.subject | γαλακτοπαραγωγή | en_US |
dc.subject | ευζωία | en_US |
dc.subject | θερμοκρασία σώματος | en_US |
dc.subject.other | heat stress | en_US |
dc.subject.other | dairy cattle | en_US |
dc.subject.other | milk yield | en_US |
dc.subject.other | welfare | en_US |
dc.subject.other | body temperature | en_US |
dc.title | Θερμική Καταπόνηση και οι Επιπτώσεις των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής τόσο στην απόδοση όσο και στην σύνθεση του γάλακτος | en_US |
dc.type | Bachelors Thesis | en_US |
dc.affiliation | Cyprus University of Technology | en_US |
dc.description.members | Ουράνιος Τζαμαλούκας | en_US |
dc.relation.dept | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | en_US |
dc.description.status | Completed | en_US |
cut.common.academicyear | 2022-2023 | en_US |
dc.relation.faculty | Faculty of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | en_US |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | el | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_46ec | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | bachelorThesis | - |
crisitem.author.dept | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | - |
crisitem.author.faculty | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-9369-5192 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Format | |
---|---|---|---|---|
Περίληψη Αγησιλάου_ΠΕΡΙΛΗΨΗ_BSC.pdf | ΠΕΡΙΛΗΨΗ | 100.69 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s) 50
119
Last Week
4
4
Last month
4
4
checked on Mar 14, 2025
Download(s) 50
78
checked on Mar 14, 2025
Google ScholarTM
Check
This item is licensed under a Creative Commons License