Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/30481
Τίτλος: | Ανίχνευση Staphylococcus aureus, Streptococcus agalactiae και mycoplasma bovis από δείγματα νωπού αγελαδινού γάλακτος στην Κύπρο | Συγγραφείς: | Πολυδώρου, Μαρία | Λέξεις-κλειδιά: | Αγελαδινό γάλα;Staphylococcus aureus;Streptococcus agalactiae;Mycoplasma bovis | Advisor: | Botsaris, George | Ημερομηνία Έκδοσης: | Μαΐ-2023 | Department: | Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science | Faculty: | Faculty of Geotechnical Sciences, Biotechnology and Food Science | Περίληψη: | Πραγματοποιήθηκε συλλογή εξήντα-οκτώ (68) δειγμάτων νωπού αγελαδινού γάλακτος, κατευθείαν από τα ψυγεία αποθήκευσης του νωπού γάλακτος στην φάρμα. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μερικά από τα κυπριακά βουστάσια, παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Σκοπός της συλλογής των δειγμάτων ήταν αφενός η απομόνωση βακτηριακού γενετικού υλικού, από τα δείγματα του νωπού γάλακτος και αφετέρου η ανίχνευση των Staphylococcus aureus (S.aureus), Streptococcus agalactiae (S.agalactiae) και Mycoplasma bovis (M.bovis), μέσω της μεθόδου της Real – Time PCR. Οι τρείς (3) παθογόνοι μικροοργανισμοί σχετίζονται άμεσα με περιστατικά μαστίτιδας των γαλακτοπαραγωγών βοοειδών και η παρουσία τους έχει επιβεβαιωθεί ξανά σε έρευνα του 2021. Η μαστίτιδα είναι μια λοίμωξη που προκύπτει στον μαστό των γαλακτοπαραγωγών βοοειδών, μετά από εισχώρηση παθογόνων, στον μαστικό αδένα. Οι κύριες συνέπειες της μαστίτιδας σχετίζονται με οικονομικές επιπτώσεις για τον παραγωγό, επιπτώσεις στην υγεία των γαλακτοπαραγωγών βοοειδών και υποβάθμιση της ποιότητας και ποσότητας του γάλακτος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε η Real-Time PCR για τα εξήντα-οκτώ δείγματα γενετικού υλικού που αναλύθηκαν, τα θετικά δείγματα για τον S.aureus ανέρχονται στο 32,84% , για τον S.agalactiae μόλις στο 1,49% και για το M.bovis φτάνει το ποσοστό 13,43% . | Description: | A collection of sixty-eight (68) samples of raw bovine milk directly collected from bulk tanks in farms was made. This number corresponds to some of the cow farms in Cyprus. The samples were collected in order to isolate bacterial DNA and identify Staphylococcus aureus (S.aureus), Streptococcus agalactiae (S.agalactiae) and Mycoplasma bovis (M.bovis), in raw milk using Real-Time PCR. These three bacteria are commonly associated with milk producing bovine mastitis and their presence has been confirmed before in a past study from 2021. Mastitis is an infection that occurs in the udder of milk producing bovines, after the pathogens had entered the mammary gland. The consequences of mastitis are financial losses for the producer, decrease in bovine health as well as milk quantity and quality degration. According to Real-Time PCR results positive samples for S.areus are 32.84%, of the total number of samples identified using Real-Time PCR. Positive samples for S.agalactiae were merely 1.49% and positive samples for M.bovis were 13.43% | URI: | https://hdl.handle.net/20.500.14279/30481 | Rights: | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International | Type: | Bachelors Thesis | Affiliation: | Cyprus University of Technology |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
ΠΕΡΙΛΗΨΗ_Μαρία Πολυδώρου_BSc_2023.pdf | ΠΕΡΙΛΗΨΗ | 206.5 kB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε |
CORE Recommender
Page view(s) 50
86
Last Week
3
3
Last month
6
6
checked on 6 Νοε 2024
Download(s) 50
42
checked on 6 Νοε 2024
Google ScholarTM
Check
Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons