Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/29135
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorMitsiopoulou, Christina-
dc.contributor.authorΝικολαϊδη, Σέργια-
dc.date.accessioned2023-04-28T12:09:37Z-
dc.date.available2023-04-28T12:09:37Z-
dc.date.issued2022-11-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/29135-
dc.descriptionThe global population is expected to reach about 9.8 billion in 2050 and overall food demand is on course to increase. Consequently, the livestock sector implements intensive farming systems in order to achieve food security and has an important role in global greenhouse gas emissions. Indeed, the livestock sector is responsible for about 14.5% of total anthropogenic greenhouse gas emissions, such as methane (CH4), carbon dioxide (CO2) and nitrous oxide (N2O). The objectives of this manuscript are to 1) discuss the main greenhouse gas emissions sources from the livestock sector and 2) summarize the best mitigation strategies. In conclusion, the combined application of mitigation strategies could increase the effectiveness. However, the particularities of livestock production systems must be taken into account to lead to a reduction of greenhouse gas emissions.en_US
dc.description.abstractH ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, η οποία αναμένεται να ανέλθει στα 9,8 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, θα οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση ζωοκομικών προϊόντων. Συνεπώς, ο παγκόσμιος κτηνοτροφικός τομέας εφαρμόζει εντατικά συστήματα εκτροφής με σκοπό την εξασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και οδηγεί σε αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Πράγματι, η επίδραση της ζωικής παραγωγής στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα αφού υπολογίζεται ότι συμβάλει στο 14,5% των συνολικών ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, όπως το μεθάνιο (CH4), το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και το υποξείδιο του αζώτου (N2O). Σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης είναι 1) να αναπτυχθούν λεπτομερώς οι κύριες πηγές προέλευσης των εν λόγω αερίων του θερμοκηπίου και 2) να συνοψιστούν οι κατάλληλες στρατηγικές για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τον κτηνοτροφικό τομέα. Εν κατακλείδι, η συνδυαστική εφαρμογή στρατηγικών μετριασμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε παραγωγικής εκμετάλλευσης, δύναται να οδηγήσει σε μείωση των επιβλαβών αερίων.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectαέρια του θερμοκηπίουen_US
dc.subjectαμμωνίαen_US
dc.subjectεντερική ζύμωσηen_US
dc.subjectζωοτροφέςen_US
dc.subjectαποθήκευση κοπριάςen_US
dc.subjectεπεξεργασία κοπριάςen_US
dc.subject.othergreenhouse gasesen_US
dc.subject.otherammoniaen_US
dc.subject.otherenteric fermentationen_US
dc.subject.otheranimal feeden_US
dc.subject.othermanure storage and processingen_US
dc.titleΕπίδραση της ζωικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγήen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2022-2023en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-9369-5192-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ_ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΣΕΡΓΙΑ.pdfΠΕΡΙΛΗΨΗ158.21 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

88
Last Week
3
Last month
3
checked on Jul 25, 2024

Download(s)

78
checked on Jul 25, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons