Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/26586
Τίτλος: Donkey Milk
Συγγραφείς: Papademas, Photis 
Aspri, Maria 
Malissiova, Eleni 
Salimei, E. 
Major Field of Science: Agricultural Sciences
Field Category: Animal and Dairy Science
Λέξεις-κλειδιά: Donkey milk;Non-bovine milk;Lysozyme;Health benefits;Functionality;Processing;Non-thermal;Clinical studies;Infant nutrition;Bioactivity;Antioxidant;Antimicrobial;Immunomodulation;Fermentation
Ημερομηνία Έκδοσης: 2022
Πηγή: Encyclopedia of Dairy Sciences, 2022, pp. 522-529
Start page: 522
End page: 529
Περίληψη: This article describes the origins and main characteristics of donkey milk i.e., chemical composition, microbiological status as well as the processing methods employed (thermal vs non-thermal), including milk fermentation and innovative products. The functionality/bioactivity of raw milk, fermented milk and the effect of processing are also discussed. Finally clinical studies are presented giving an account on potential positive health benefits to consumers (i.e., infants/children) who suffer from bovine milk allergies.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/26586
ISBN: 978-0-12-818767-8
DOI: 10.1016/b978-0-12-818766-1.00365-2
Rights: © Elsevier
Type: Book Chapter
Affiliation: Cyprus University of Technology 
University of Thessaly 
University of Camerino 
University of Molise 
Publication Type: Peer Reviewed
Εμφανίζεται στις συλλογές:Κεφάλαια βιβλίων/Book chapters

CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

298
Last Week
3
Last month
3
checked on 12 Νοε 2024

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα