Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/23343
Πεδίο DCΤιμήΓλώσσα
dc.contributor.advisorΜπότσαρης, Γιώργος-
dc.contributor.authorΖωσιμά, Λουκία-
dc.date.accessioned2021-10-22T07:40:57Z-
dc.date.available2021-10-22T07:40:57Z-
dc.date.issued2021-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/23343-
dc.descriptionIn the current study, the antimicrobial activity of aqueous extract of grape pomace derived from the native variety of Xynisteri was examined, alongside with three phenolic compounds against both Gram positive and negative bacteria. The phenolic compounds studied were the flavonoids quercetin and the catechin and the non-flavonoid gallic acid. The Gram positive bacteria included seven strains of Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus ATCC 6538. The Gram negative bacteria studied were Salmonella enterica subsp. enterica serovar Enteriridis NCTC 5188 and E. coli ATCC 11775. The method used for determining the antimicrobial activity was the broth dilution method, using a microtiter plate of 96 wells (microdilution). The minimum inhibitory concentrations ranged between 0,125 mg/ml and 2 mg/ml. Results showed that the aqueous extract of grape pomace and quercetin had the most antimicrobial action. The highest inhibitory activity was observed against the Gram positive bacteria in contrast to the Gram negatives tested and this was attributed to the different cell wall structures.en_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα μελέτη διερευνήθηκε η αντιμικροβιακή δράση του υδατικού εκχυλίσματος στέμφυλων προερχόμενο από την γηγενή ποικιλία Ξυνιστέρι και τριών φαινολικών ενώσεων κατά Gram θετικών και Gram αρνητικών βακτηρίων. Οι φαινολικές ενώσεις που μελετήθηκαν ήταν από τα φλαβονοειδή η κερκετίνη και η κατεχινή, ενώ από τα μη φλαβονοειδή το γαλλικό οξύ. Τα Gram θετικά βακτήρια που συμπεριλήφθηκαν ήταν εφτά στελέχη από την Listeria monocytogenes και ο Staphylococcus aureus ATCC 6538. Από τα Gram αρνητικά βακτηρία εμπεριέχεται η Salmonella enterica subsp. enterica serovar Enteriridis NCTC 5188 και το E.coli ATCC 11775. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την διεξαγωγή των αποτελεσμάτων ήταν η μέθοδος αραιώσεως σε ζωμό (broth dilution method) χρησιμοποιώντας πλάκα μικροτιτλοδότησης 96 φρεατίων (μικροαραίωση). Οι ελάχιστες ανασταλτικές συγκεντρώσεις κυμαίνοντας από 0,125 mg/ml έως 2 mg/ml. Σε αυτή την μελέτη το υδατικό εκχύλισμα στεμφύλων και η κερκετίνη παρουσίασαν την πιο ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Υψηλότερη ανασταλτική δραστηριότητα παρουσίασαν τα Gram θετικά βακτήρια έναντι των Gram αρνητικών λόγω της διαφορετικής δομής του κυτταρικού τοιχώματος.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherDepartment of Agricultural Science, Biotechnology and Food Science, Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management, Cyprus University of Technologyen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΑντιμικροβιακή ιδιότηταen_US
dc.subjectΚερκετίνηen_US
dc.subjectΚατεχίνηen_US
dc.subjectΓαλλικό οξύen_US
dc.subjectΣτέμφυλαen_US
dc.subject.otherAntimicrobial activityen_US
dc.subject.otherQuercetinen_US
dc.subject.otherCatechinen_US
dc.subject.otherGallic aciden_US
dc.subject.otherGrape marcsen_US
dc.titleΔιερεύνηση αντιμικροβιακών ιδιοτήτων υδατικού εκχυλίσματος στεμφύλων προερχόμενο από την γηγενή ποικιλία Ξυνιστέριen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2020-2021en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1el-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-3197-6535-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑ ΖΩΣΙΜΑ - ABSTRACT.pdfAbstract219.76 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε τη σύντομη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

106
Last Week
0
Last month
0
checked on 27 Νοε 2024

Download(s) 50

48
checked on 27 Νοε 2024

Google ScholarTM

Check


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons