Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/23342
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΤσάλτας, Δημήτριος-
dc.contributor.advisorΠαπαχριστοφόρου, Αλέξανδρος-
dc.contributor.authorΛουκά, Κωνσταντίνα-
dc.date.accessioned2021-10-22T07:38:21Z-
dc.date.available2021-10-22T07:38:21Z-
dc.date.issued2021-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/23342-
dc.descriptionNowadays, there is a special mention about improving people's health and promoting a healthy lifestyle. The researchers' interest is focused, among other things, on the action of antioxidants. There are several foods mainly of plant origin with rich antioxidant activity which is mainly due to bioactive phytochemicals, plant polyphenols. In recent years, the biological properties of honey, a product that results from the processing of plant nectar by bees, are of particular interest. The purpose of this study is to study the antioxidants with the DPPH method and phenolic ingredients with the Folin ciocalteau method in 6 samples of Cypriot honey, as well as to draw conclusions regarding the determination of antioxidants and phenolic ingredients in Cypriot honey from Acacia. The samples used originated from a 2019 crop, from different areas of Cyprus at different flowering periods. The study includes additional measurements of other parameters related to pH, humidity (H), electrical conductivity (EC), the amount of sugars in the samples and the color based on the color indicators L*, a*, b* confirmation of the correctness of the classification. The name of the honeys and the subject of the research is the law of the European Union 2001/110 / EC.en_US
dc.description.abstractΣτην εποχή μας, γίνεται ιδιαίτερος λόγος για την βελτίωση της υγείας των ανθρώπων και της προώθησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το ενδιαφέρον των ερευνητών εστιάζεται μεταξύ άλλων και στη δράση των αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν αρκετές τροφές κυρίως φυτικής προέλευσης με πλούσια αντιοξειδωτική δράση η οποία οφείλεται κυρίως σε βιοδραστικές φυτοχημικές ενώσεις, τις φυτικές πολυφαινόλες. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι βιολογικές ιδιότητες του μελιού, ένα προϊόν που προκύπτει από την επεξεργασία του νέκταρ των φυτών από τις μέλισσες. Ο σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι η μελέτη των αντιοξειδωτικών συστατικών με την μέθοδο DPPH και φαινολικών συστατικών με την μέθοδο Folin ciocalteau σε 6 δείγματα Κυπριακού μελιού, καθώς και να εξάγει συμπεράσματα ως προς τον καθορισμό των αντιοξειδωτικών και φαινολικών συστατικών στο Κυπριακό μέλι Ακακίας. Τα δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν είχαν προέλευση από σοδειά του 2019, από διάφορες περιοχές της Κύπρου σε διαφορετικές περιόδους ανθοφορίας. Η μελέτη περιλαμβάνει συμπληρωματικές μετρήσεις άλλων παραμέτρων οι οποίες αφορούν το pH, την υγρασία (Η), την ηλεκτρική αγωγιμότητα (EC), την ποσότητα των σακχάρων των δειγμάτων και του χρώματος με βάση τους χρωματικούς δείκτες L*, a*, b* με στόχο την επιβεβαίωση της ορθότητας της ταξινόμησης. Σχετικός ως προς την ονομασία των μελιών και το αντικείμενο της έρευνας είναι ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2001/110/EC.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherDepartment of Agricultural Science, Biotechnology and Food Science, Faculty of Geotechnical Science and Environmental Managment, Cyprus University of Technologyen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΑντιοξειδωτικάen_US
dc.subjectΦαινολικά συστατικάen_US
dc.subjectΚυπριακά μέλιαen_US
dc.subject.otherAndioxidantsen_US
dc.subject.otherPhenolic componentsen_US
dc.subject.otherCypriot honeyen_US
dc.titleΜελέτη των αντιοξειδωτικών και φαινολικών συστατικών σε διάφορα δείγματα μελιώνen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2020-2021en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managmenten_US
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-6546-3602-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
BSc_Constantina Louka 2021 - ABSTRACT.pdfAbstract216.97 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 50

134
Last Week
0
Last month
0
checked on Nov 6, 2024

Download(s) 50

82
checked on Nov 6, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons