Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/23341
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΠαπαδήμας, Φώτης-
dc.contributor.authorΠογιατζή, Κυριακή-
dc.date.accessioned2021-10-22T07:37:17Z-
dc.date.available2021-10-22T07:37:17Z-
dc.date.issued2021-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/23341-
dc.descriptionIn this study, the addition of probiotic microorganisms in yogurt as well as probiotic viability is reported. The potential factors affecting probiotic viability in yogurt such as oxygen, acidity, and the interaction between starter cultures were also studied. A questionnaire was used to examine consumers’ knowledge and preferences about probiotics supplements. This study concludes that although probiotic viability in yogurt addresses however there are many factors that can inhibit it. Therefore, there are several standard solution to ensure the survival of probiotics. As a result, yogurt substrate for probiotic bacteria to be transferred through food to humans.en_US
dc.description.abstractΣε αυτή την μελέτη , γίνεται αναφορά στην περίπτωση προσθήκης των προβιοτικών μικροοργανισμών μέσα στο γιαούρτι και μελετάται η προβιοτική βιωσιμότητα, διάφοροι, παράγοντες που την επηρεάζουν, καθώς αναφέρονται και λύσεις προστασίας της επιβίωσης των προβιοτικών μικροοργανισμών. Μελετήθηκαν όλοι οι πιθανοί παράγοντες που επηρεάζουν την προβιοτική βιωσιμότητα μέσα στο γιαούρτι όπως το οξυγόνο, οξύτητα, αλληλεπίδραση μεταξύ καλλιέργειας εκκίνησης, συστατικά γιαουρτιού . Η μελέτη αυτή συμπληρώνεται με ένα ερωτηματολόγιο που σκοπό είχε να εξετάσει τις γνώσεις και τις προτιμήσεις των καταναλωτών γύρω από τα προβιοτικά. Τέλος η μελέτη αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι παρόλο που η προβιοτική βιωσιμότητα μπορεί να ανασταλεί , υπάρχουν διάφορα πρότυπα λύσεις για την εξασφάλιση της επιβίωσης των προβιοτικών. Έτσι τελικά το γιαούρτι αποτελεί κατάλληλο «τρόφιμο όχημα» για τα προβιοτικά βακτήρια.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science, Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management, Cyprus University of Technologyen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΠροβιοτικά βακτήριαen_US
dc.subjectΓιαούρτιen_US
dc.subjectΠροβιοτική βιωσιμότηταen_US
dc.subjectΖυμώσειςen_US
dc.subjectΥγείαen_US
dc.subject.otherProbiotics bacteriaen_US
dc.subject.otherProbiotics viability in yogurten_US
dc.subject.otherFermentationen_US
dc.subject.otherYogurten_US
dc.subject.otherHealthen_US
dc.titleΠροβιοτικό γιαούρτι ως λειτουργικό τρόφιμο και προβιοτική βιωσιμότητα στο γιαούρτιen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2020-2021en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairetypebachelorThesis-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-0284-2247-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 50

136
Last Week
2
Last month
7
checked on Jun 16, 2024

Download(s) 20

118
checked on Jun 16, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons