Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15483
Title: Σχεδιασμός μηχανισμού διαχείρισης μπαλών σανού για εκφόρτωση, τοποθέτηση και μεταφορά στο χώρο χρήσης
Authors: Κωνσταντινίδης, Ραφαήλ 
Ανδρονίκου, Σταύρος 
Keywords: Σανός;Μηχανισμός διαχείρισης
Advisor: Παπαναστασίου, Νίκος
Issue Date: May-2019
Department: Department of Mechanical Engineering and Materials Science and Engineering
Faculty: Faculty of Engineering and Technology
Abstract: Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο ‘Σχεδιασμός Μηχανισμού Διαχείρισης Μπάλων Σανού για Εκφόρτωση, Τοποθέτηση και Μεταφορά Στον Χώρο Χρήσης ’, θα ασχοληθεί όπως περιγράφει και ο τίτλος, με την εκφόρτωση, την τοποθέτηση, την αποθήκευση των μπαλών σανού σε αποθήκη και τέλος την μεταφορά τους από την αποθήκη στον χώρο χρήσης. Όσο αφορά τον σχεδιασμό του όλου συστήματος, η πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε δύο υποσυστήματα-μηχανισμούς. Για την εκφόρτωση, την τοποθέτηση και αποθήκευση θα σχεδιαστεί ένας μηχανισμός γερανογεφυρών, που με την χρήση άρπαγα θα μπορεί να εκφορτώνει και να τοποθετεί τις μπάλες σανού μέσα στην αποθήκη. Για την μεταφορά των μπαλών σανού στον χώρο χρήσης τους, θα σχεδιαστεί ένα σύστημα αλυσοκίνησης. Ο σχεδιασμός ολόκληρου του συστήματος έγινε με σκοπό να προσφέρει μια εναλλακτική μέθοδο εκφόρτωσης αποθήκευσης και μεταφοράς των μπαλών σανού σε αντίθεση με τους τρόπους όπου γίνονται μέχρι σήμερα, που θα κάνει την δουλειά των γεωκτηνοτρόφων πιο απλή, εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα. Με επιτυχία σχεδιάστηκαν οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί, όπως παρουσιάζονται στην συνέχεια. Κατ’ αρχήν, γράφτηκαν ιστορικές αναδρομές και διάφορες πληροφορίες για την κάθε κατασκευή. Μετά από αυτήν την αναδρομή στο παρελθόν, έγινε αναφορά και περιγραφή των διαφόρων σχεδιασμών για την κάθε κατασκευή έως την σημερινή εποχή. Στη συνέχεια καταγράφεται η μεθοδολογία για την γερανογέφυρα και ακολούθως για το σύστημα αλυσοκίνησης. Στη μεθοδολογία φαίνονται οι διάφοροι αναλυτικοί υπολογισμοί και σχεδιασμοί για το κάθε τεμάχιο ξεχωριστά για τα δύο συστήματα. Έπειτα, γίνεται αναλυτική κοστολόγηση επίσης και για τα δύο συστήματα και τέλος, τα συμπεράσματα καθώς και τρόποι βελτίωσης για τις δύο κατασκευές. Για τον σχεδιασμό ολόκληρου του συστήματος χρησιμοποιήθηκε το σχεδιαστικό πρόγραμμα Solidworks.
Description: This thesis work with the title ‘Design of a mechanism for handling hay bales for unloading, positioning and transporting at the place of use. Concerning the design of the whole system the project work is divided into two design. For unloading, positioning and storing of the hay bales an overhead crane has been designed. For transportation a chain conveyor has been design. Both systems work together at the same time making the farmer’s work more productive. The design has been designed successfully with the following procedures. First, mentioning of information about the historical backgrounds design of overhead cranes and chain conveyor systems. Secondly description of methodology followed for the design. (design theory, calculation, drawings). Subsequently a cost estimate of the whole system and finally conclusions and suggestions for improving the hole system. Overhead crane and chain conveyor had designed in SolidWorks program.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15483
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Abstract_Konstantinides.pdf165.72 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 20

130
Last Week
1
Last month
5
checked on Jun 6, 2024

Download(s) 20

52
checked on Jun 6, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.