Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15371
Τίτλος: Αξιολόγηση καμένων εκτάσεων με τη χρήση δορυφορικών χρονικών εικόνων
Συγγραφείς: Σπύρου, Κωνσταντίνος 
Λέξεις-κλειδιά: Τηλεπισκόπηση;Κανονικοποιημένος Δείκτης Βλάστησης;NDVI;Επεξεργασία Πολυφασματικής Εικόνας
Advisor: Χατζημιτσής, Διόφαντος
Αγαπίου, Άθως
Ημερομηνία Έκδοσης: Δεκ-2018
Department: Department of Civil Engineering and Geomatics
Faculty: Faculty of Engineering and Technology
Περίληψη: Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν την σημαντικότερη απειλή των δασικών οικοσυστημάτων και είναι το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που πρέπει να προβληματίσει γενικότερα τον ίδιο τον άνθρωπο. Οι κλιματικές αλλαγές άρχισαν είδη να γίνονται αντιληπτές και το θέμα των δασικών πυρκαγιών προϋποθέτει στοχευμένη στρατηγική για καλύτερη διαχείριση του θέματος αφού οι επιπτώσεις είναι άμεσες αλλά και μακροχρόνιες . Σημαντικό εργαλείο σε αυτές τις πολιτικές μπορούν να διαδραματίσουν οι προηγμένες εφαρμογές τηλεπισκόπησης καθώς μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες όσο αφορά τα καθεστώτα πυρκαγιών. Η ανάλυση ακριβείας στο χώρο σε συνδυασμό με τις χρονικές αλλαγές της πληγείσας περιοχής, χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες, είναι καίριας σημασίας. Οι διάφοροι μετασχηματισμοί των εικόνων με απώτερο σκοπό την αναδημιουργία νέων εικόνων και η άντληση των νέων δεδομένων μπορούν να δώσουν κατανοητές και χρήσιμες πληροφορίες. Στην παρούσα εργασία, χρησιμοποιήθηκαν δορυφορικά δεδομένα κυρίως από τον LANDSAT 8 OLI. Τα διάφορα στάδια επεξεργασίας των δορυφορικών εικόνων περιγράφονται αναλυτικά και επιπρόσθετα για την αποπεράτωση του τελικού αποτελέσματος, που είναι η εφαρμογή διάφορων δεικτών παρουσιάζονται οι διάφορες τεχνικές όπου και είναι απαραίτητες για το τελικό αποτέλεσμα. Η συλλογή και η επεξεργασία των δεδομένων βασίστηκε στο λογισμικό ENVI 5.1. (Environment for Visualizing Images). Με την χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος θα γίνει αξιολόγηση των πληγεισών περιοχών με την χρήση διάφορων δεικτών βλάστησης. Προτείνεται επίσης συγκεκριμένη μυθολογική προσέγγιση αφού κύριος στόχος αυτής της εργασίας είναι η άντληση δορυφορικών δεδομένων των πληγεισών περιοχών πριν και μετά την πυρκαγιά ούτος ώστε να γίνει ορθότερη και καλύτερη εκτίμηση της περιοχής. Οι περιορισμοί ωστόσο υπάρχουν αφού εκτενείς μετρήσεις στο πεδίο δεν διεξάχθηκαν με αποτέλεσμα οι έρευνες να περιοριστούν εξολοκλήρου με δορυφορικές εικόνες.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/15371
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: MSc Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Μεταπτυχιακές Εργασίες/ Master's thesis

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Σπύρου Κωνσταντίνος.pdfAbstract227.45 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

228
Last Week
2
Last month
8
checked on 11 Μαϊ 2024

Download(s) 50

88
checked on 11 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα