Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14935
Τίτλος: Διεργασία οινοποίησης και διερεύνηση των αντιοξειδωτικών συστατικών του κρασιού
Συγγραφείς: Γεωργίου, Μαρία 
Λέξεις-κλειδιά: Κυπριακές ποικιλίες αμπέλου;παραγωγή κρασιού;φαινολικά συστατικά;HPLC
Advisor: Δρούζα, Χρυσούλα
Ημερομηνία Έκδοσης: Μαΐ-2019
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management
Περίληψη: Το θέμα της εργασίας είναι η διερεύνση των σταδίων της οινοποιήσης. Αναπτύσσεται η τεχνική για την παραγωγή του κρασιού η οποία κινεί το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται με την οινοποίηση. Γίνεται μία ιστορική αναδρομή της παραγωγής του κρασιού από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια, αναλύονται τα συστατικά του κρασιού, με έμφαση στα φαινολικά συστατικά για τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν θετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Γίνεται μία γενική αναφορά στις μεθόδους προσδιορισμού των αντιοξειδωτικών συστατικών, και αναπτύσσεται η τεχνική της Υγρής Χρωματογραφίας Υψηλής Αποδόσεως.
Description: The subject of the project is the investigation of the stages of wine production. The technique used for wine production is presented, which is a major subject of interest for people involved in the winemaking process. The history of wine production from ancient times to the present day is presented. Subsequently, the composition of wines is explored, with emphasis to the phenolic components, for which a positive effect on human health has been evidenced. The examination of these benefits and their effects on the human body is rich and detailed. Methods for the determination of antioxidants are reported focusing on then the technique of High Performance Liquid Chromatography.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14935
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ.pdf165.87 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

225
Last Week
2
Last month
5
checked on 30 Ιαν 2025

Download(s) 50

115
checked on 30 Ιαν 2025

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα