Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12738
Τίτλος: Ανελαστική ανάλυση πλαισίων Ο/Σ με λείες ράβδους οπλισμού
Συγγραφείς: Νέστορος, Σάββας 
Λέξεις-κλειδιά: Οπλισμένο σκυρόδεμα;Μονώροφο πλαίσιο;Λείες ράβδοι οπλισμού
Advisor: Κυριακίδης, Νικόλας
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιου-2018
Department: Department of Civil Engineering and Geomatics
Faculty: Faculty of Engineering and Technology
Περίληψη: Το αντικείμενο μελέτης της πτυχιακής εργασίας είναι η ανελαστική ανάλυση διώροφου φορέα Ο/Σ με λείες ράβδους οπλισμού. Η εργασία έχει κυρίως ερευνητικό χαρακτήρα και βασίζεται στην εφαρμογή του πλαισίου οπλισμένου σκυροδέματος σε κλίμακα 1/3 που εξετάστηκε στο εργαστήριο οπλισμένου σκυροδέματος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Σέρρες (Κακαλέτσης 2008). Με βάση την ανελαστική ανάλυση του μονώροφου πλαισίου, το οποίο έδειξε αρκετά στοιχεία αναφορικά με την ανελαστική του συμπεριφορά, στόχος της παρούσας πτυχιακής είναι να διαφανούν τυχόν προβλήματα και αστοχίες που επιφέρουν οι λείες ραβδοι οπλισμού σε παλαιά κτίρια αλλά επίσης και να προβλέψει την συμπεριφορά αντίστοιχων 2όροφων πλαισίων που θα εξεταστούν πειραματικά στο Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος. Θα μελετηθούν δυο διαφορετικές προσεγγίσεις για την ανελαστική ανάλυση του διώροφου φορέα οι οποίες θα συγκριθούν μεταξύ τους και στο τέλος θα θεωρηθεί καταλληλότερη και έτσι θα συγκριθεί με τα αποτελέσματα μονώροφου φορέα. Και στις δύο προσεγγίσεις απαιτείται ιδιαίτερη αντιμετώπιση κατά την ανάλυση καθώς για να αναπαραχθούν πλήρως οι συνθήκες του πειράματος θα πρέπει η δοκός να βρίσκεται μόνιμα υπό θλιπτικό φορτίο (μεταβαλλόμενο με το εύρος της μετατόπισης του πλαισίου). Έτσι απαιτήθηκε κατά την διαδικασία η χρήση ειδικών στοιχείων-συνδέσμων, ώστε να επιτευχθεί αποκλειστικά μόνο θλίψη στη δοκό. Το πρόγραμμα με το οποίο θα εξεταστεί η συγκεκριμένη μελέτη είναι το πρόγραμμα ανελαστικής ανάλυσης κατασκευών SeismoStruct (SeismoSoft 2012) με χρήση της έκδoσης v.6.5 (Build:200). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς σε θέματα πρόβλεψης ανελαστικής απόκρισης φορέων. Τέλος παραθέτω τρόπους και τεχνικές αντιμετώπισης των δομικών στοιχείων που ενδέχεται να προκύψουν από την οριζόντια φόρτιση-μετατόπιση.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12738
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Περίληψη Σάββας Νέστορος.pdf297.62 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

192
Last Week
0
Last month
3
checked on 14 Μαϊ 2024

Download(s) 50

58
checked on 14 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα