Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8756
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΤζωρτζάκης, Νίκος Γ.-
dc.contributor.authorΚοντός, Γιάννης-
dc.date.accessioned2016-08-01T08:48:00Z-
dc.date.available2016-08-01T08:48:00Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/8756-
dc.descriptionAccording to the facts of Cyprus research was released about the comparison of the biological products to that of the conventional ones, and also about the 2 cultivations, of the biological and conventional crop cultivations. Within the research questionnaires were distributed to every city of the north part of Cyprus, related to not only the opinion of consumers about the biological products, but also about the knowledge that people have about them. The results occurred lead to the fact that the present situation that exists in the island, about the treatment of the products and the confidence of the consumers to the farmers – traders. Moreover considering the fact mentioned above, they can result in the workhorse for the commencement of a constant relationship between farmers – consumers, through the apprenticeship and the better information about both parts. Furthermore, an additional research committed presents results from different investigations – scientific articles that were published related to the comparison of the nutritional value, the taste – quality and the safety of biological and conventional cultivation food. In a nutshell, another investigation that was held from U.S. Center for Disease Control and Prevention (CDC) to 9282 people to a wide national level, demonstrated that 100% of volunteers contained quantity of residuals not only in their blood but also in their urine and more specific the amount of 13 out of 23 that were examined. This matter leads to additional development and commentaries that they are going to be discussed thoroughly in continue.en_US
dc.description.abstractΜε βάση τα δεδομένα της Κύπρου πραγματοποιήθηκε μια έρευνα σχετικά με τη σύγκριση των βιολογικών προϊόντων με αυτά των συμβατικών, καθώς και για τις 2 καλλιέργειες, της βιολογικής και συμβατικής εκμετάλλευσης. Στα πλαίσια της μελέτης μοιράστηκαν ερωτηματολόγια σε όλες τις πόλεις του νότιου μέρους της Κύπρου, σχετικά με την γνώμη των καταναλωτών για τα βιολογικά προϊόντα αλλά και τις γνώσεις που έχουν σχετικά με αυτά. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν καταγράφουν την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στο νησί, σχετικά με την αντιμετώπιση των προϊόντων και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τους γεωργούς – εμπόρους. Επίσης τα εν λόγο δεδομένα, μπορούν να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για την έναρξη μιας σταθερής σχέσης μεταξύ γεωργών – καταναλωτών, μέσω της εκμάθησης και της καλύτερης ενημέρωσης και για της δύο πλευρές. Επιπλέον, σε μια επιπρόσθετη έρευνα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα από διάφορες μελέτες – επιστημονικά άρθρα που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την σύγκριση της διατροφικής αξίας, την γεύση-ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων της βιολογικής και της συμβατικής γεωργίας. Εν κατακλείδι, σε ακόμα μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την U.S. Center for Disease Control and Prevention (CDC) σε 9282 άτομα σε εθνικό επίπεδο, έδειξε πώς το 100% των εθελοντών περιείχαν τόσο στο αίμα όσο και στα ούρα τους ποσότητες υπολειμμάτων και συγκεκριμένα 13 διαφορετικές από τις 23 που αναλύθηκαν. Πράγμα που οδηγεί σε περεταίρω ανάπτυξη και σχολιασμό το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτωνen_US
dc.subjectΒιολογικά προϊόνταen_US
dc.subjectΣυμβατικά προϊόνταen_US
dc.subjectΚύπροςen_US
dc.subject.otherBiological productsen_US
dc.subject.otherconventional productsen_US
dc.subject.otherCyprusen_US
dc.titleΣύγκριση βιολογικών προϊόντων και καλλιέργειας σε σχέση με αυτά της συμβατικήςen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/3en
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2015-2016en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-2719-6627-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ.pdf101.04 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 20

374
Last Week
1
Last month
1
checked on Oct 6, 2024

Download(s) 20

128
checked on Oct 6, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.