Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8723
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΚουτίνας, Μιχάλης-
dc.contributor.authorΠρωτοπαπά, Ελένη-
dc.date.accessioned2016-07-25T09:34:50Z-
dc.date.available2016-07-25T09:34:50Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/8723-
dc.description.abstractΗ φλούδα του πορτοκαλιού είναι μια άκρως ενδιαφέρον πρώτη ύλη. Περιέχει πολυσακχαρίτες και ζυμώσιμα σάκχαρα, τα οποία την καθιστούν κατάλληλο υπόστρωμα για την παραγωγή βιο-καυσίμων. Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής είναι η επεξεργασία των απόβλητων βιομηχανίας παρασκευής χυμού από πορτοκάλι. Κύριος στόχος της μελέτη είναι ο προσδιορισμός των κατάλληλων συνθηκών και παραμέτρων που πρέπει να περιέχει το υδρόλυμα από τις φλούδες των πορτοκαλιών ούτως ώστε να επιτεφθέι μεγαλύτερη παραγωγή βιο-αιθανόλης. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πορτοκαλιού καθώς και η αξιοποιήσεις που μπορούν να έχουν τα απόβλητα από μια βιομηχανία παρασκευής χυμού πορτοκαλιού. Γίνεται αναφορά στην σημαντικότητα της παραγωγή αιθανόλης στις μέρες μας και σε τρόπους παραγωγής της από τις φλούδες εσπεριδοειδών. Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται οι μικροοργανισμοί που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή αιθανόλης και τα χαρακτηριστικά τους. Στο επόμενο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση των μεθόδων και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν καθώς επίσης και των πειραμάτων που έλαβαν χώρα. Παράλληλα, στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται η ανάλυση και η συζήτηση των αποτελεσμάτων μέσα από διαγράμματα και σχήματα για την καλύτερη κατανόηση. Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται συγκρίσεις μεταξύ των πειραμάτων και των άλλων μικροοργανισμών.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντοςen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectΒιοκαυσίμωνen_US
dc.subjectΑπόβληταen_US
dc.subjectΒιο-αιθανόληςen_US
dc.titleΠαραγωγή βιο-αιθανόλης από απόβλητα βιομηχανίας παρασκευής χυμού πορτοκαλιούen_US
dc.typeMSc Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.description.membersΜέλη επιτροπής : Βυρίδης Ιωάννης, Σάββα Πέτροςen_US
dc.dept.handle123456789/7en
dc.relation.deptDepartment of Chemical Engineeringen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2015-2016en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc-
item.openairetypemasterThesis-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1el-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Chemical Engineering-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-5371-4280-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Εργασίες/ Master's thesis
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Περίληψη.pdf226.27 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 50

411
Last Week
0
Last month
0
checked on Nov 27, 2024

Download(s) 20

151
checked on Nov 27, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.