Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/8605
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Κουτίνας, Μιχάλης | - |
dc.contributor.author | Μενοικέα, Κρίστια Καρολίνα | - |
dc.date.accessioned | 2016-07-06T07:46:11Z | - |
dc.date.available | 2016-07-06T07:46:11Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14279/8605 | - |
dc.description | The citrus peels waste can be an important source of carbohydrates for microorganism consumption to produce useful products. This laboratory thesis, has studied the production of succinic acid and other organic acids (formic, lactic and acetic acid) which are produced from the metabolism of the microorganism Actinobacillus succinogenes via fermentation of sugars which are contained in peels of citrus waste variety "mantores'. To achieve the output a number of physicochemical and biological processes were held, which included removal of essentials oils and pectin and acid hydrolysis, which were intended to prepare the hull for the decomposition of cellulose and hemicellulose contained in simpler fermentable sugars for successful fermentation and desired products. The volume of the inoculum used in the fermentation was 13% growth at temperature 37° C. Maximum yields of succinic acid production after a series of sugar fermentation experiments which originated different pretreatment conditions by acid hydrolysis obtained for temperatures 109° C, time 20 minutes and rate of solid mass 5 %, and for 116° C, time of 10 minutes and rate of solid mass 5 %. The succinic acid yield was 0.76 gsuccinic acid/ gtotal sugars and 0.77 gsuccinic acid/ gtotal sugars respectively. Moreover, the total production yields of the organic acids are respectively 1.26 goganic acids / gsolid mass and 1.20 goganic acids / gsolid mass In addition, during the acid hydrolysis of the mass of the dry waste peel most sugar realease occurs under conditions of 109° C, for 10 minutes and 10% solid mass with a concentration realease of 0,4333 g / L. | en_US |
dc.description.abstract | Οι φλούδες από απόβλητα εσπεριδοειδών μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή υδατανθράκων για την κατανάλωση τους από μικροοργανισμούς με σκοπό την παραγωγή χρήσιμων προϊόντων. Στην παρούσα εργαστηριακή πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η παραγωγή ηλεκτρικού οξέος και άλλων οργανικών οξέων (φορμικό, γαλακτικό και οξικό οξύ) τα οποία παράγονται κατά τον μεταβολισμό του μικροοργανισμού Actinobacillus succinogenes μέσω της ζύμωσης σακχάρων τα οποία εμπεριέχονται σε απόβλητα φλουδών εσπεριδοειδών ποικιλίας «μάντορες». Για την επίτευξη της παραγωγής πραγματοποιήθηκε μια σειρά φυσικοχημικών και βιολογικών διεργασιών οι οποίες περιλάμβαναν απομάκρυνση αιθέριων ελαιών και πηκτίνης καθώς και όξινη υδρόλυση, που σκοπό είχαν την προετοιμασία των φλουδών για την διάσπαση την κυτταρίνης και ημικυτταρίνης που εμπεριέχονται, σε απλούστερα ζυμώσιμα σάκχαρα, για επιτυχή ζύμωση και παραγωγή των επιθυμητών προϊόντων. Ο όγκος εμβολίου που χρησιμοποιήθηκε στις ζυμώσεις ήταν 13 % σε θερμοκρασία ανάπτυξης 37ο C. Οι μέγιστες αποδόσεις παραγωγής ηλεκτρικού οξέος μετά από μια σειρά πειραμάτων ζύμωσης σακχάρων τα οποία προέρχονταν από διαφορετικές συνθήκες προεπεξεργασίας με όξινη υδρόλυση επιτεύχθηκαν για συνθήκες θερμοκρασίας 109ο C, χρόνου 20 λεπτών και ποσοστό στερεής μάζας 5 % και 116ο C, χρόνου 10 λεπτών και ποσοστό στερεής μάζας 5 %. Η απόδοση παραγωγής ηλεκτρικού οξέος ήταν 0,76 Βηλεκτρικού οξέος / Βστερεής μάζας και 0,77 §ηλεκτρικού οξέος / Βστερεής μάζας αντίστοιχα. Επιπλέον οι αποδόσεις παραγωγής συνολικών οργανικών οξέων είναι αντίστοιχα 1,26 Βοργανικών οξέων / Βστερεής μάζας και 1,20 §οργανικών οξέων / §στερεής μάζας. Επιπρόσθετα κατά τις όξινες υδρολύσεις της ξηρής μάζας φλουδών παρατηρείται μεγαλύτερη απελευθέρωση σακχάρων σε συνθήκες 109ο C, για χρόνο 10 λεπτά και 10 % ξηρή μάζα φλούδας με την συγκέντρωση απελευθέρωσης σακχάρων να είναι 0,4333 g/L. | en_US |
dc.format | en_US | |
dc.language.iso | el | en_US |
dc.publisher | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου | en_US |
dc.rights | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | en_US |
dc.subject | Ηλεκτρικό οξύ | en_US |
dc.subject | Φορμικό οξύ | en_US |
dc.subject | Γαλακτικό οξύ | en_US |
dc.subject | Οξικό οξύ | en_US |
dc.subject | Actinobacillus succinogenes | en_US |
dc.subject | Αναερόβιες συνθήκες | en_US |
dc.title | Ανάπτυξη βιοδιεργασίας παραγωγής ηλεκτρικού οξέος από απόβλξτα παρασκευής χυμών εσπεριδοειδών | en_US |
dc.type | Bachelors Thesis | en_US |
dc.affiliation | Cyprus University of Technology | en_US |
dc.dept.handle | 123456789/7 | en |
dc.relation.dept | Department of Environmental Science and Technology | en_US |
dc.description.status | Completed | en_US |
cut.common.academicyear | 2015-2016 | en_US |
dc.relation.faculty | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | el | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_46ec | - |
item.openairetype | bachelorThesis | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Chemical Engineering | - |
crisitem.author.faculty | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-5371-4280 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
bsc.kristiakarolinamenikea.pdf | 1.34 MB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s) 20
375
Last Week
0
0
Last month
1
1
checked on Nov 6, 2024
Download(s) 20
572
checked on Nov 6, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.