Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8245
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorGekas, Vassilis-
dc.contributor.authorΦαντούση, Άντρεα-
dc.date.accessioned2016-01-20T06:27:12Z-
dc.date.available2016-01-20T06:27:12Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/8245-
dc.descriptionΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία, σκοπός είναι να εφοδιαστεί ο Επιστήμονας Τροφίμων καθώς και όσοι ασχολούνται με τις Βιολογικές Επιστήμες με εργαλεία μαθηματικής ανάλυσης τα οποία είναι εύχρηστα και φιλικά στο χρήστη τους. Η μαθηματική μοντελοποίηση είναι ένας τρόπος που βοηθά τους επιστήμονες να ενισχύσουν τα αποτελέσματά τους σε ποσοτικό επίπεδο. Θα μπορούσε να ενισχυθεί από μεθόδους ανάλυσης και χρησιμοποιείται στη Μηχανική και στις Διεργασίες των Χημικών Μηχανικών. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε μαθηματική ανάλυση διάφορων πειραματικών αποτελεσμάτων πέραν της απλής ανάλυσης και έγινε εξέταση της πολυπαραγοντικής ανάλυσης. Επίσης, περιλαμβάνει σύγκλιση των αποτελεσμάτων μέσω κατάλληλων διαγραμμάτων. Τέλος, συγκρίνονατι δύο μέθοδοι μέτρησης αντιοξειδωτικών ουσιών, DPPH και ORAC, από στοιχεία μελετών που έγιναν στο παρελθόν.en_US
dc.description.abstractThe present thesis aims to provide not only to the Food Scientists, but also to anyone who is involved with Biological Sciences with useful mathematical analysis tools. Mathematical Modeling is a way to help the Scientists to improve their results to quantitative level. Could be enhanced by introducing other mathematical analysis that facilitated in Engineering and Chemical Engineering. In the present work, we conducted mathematical analysis of different experimental results beyond the mere analysis and was considering the multivariate analysis. It also includes convergence of results through appropriate charts. Finally, we compare two methods of measuring antioxidant, DPPH and ORAC, data from studies conducted in the past.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectMathematical modelingen_US
dc.subjectMultivariate analysisen_US
dc.subjectConvergenceen_US
dc.subjectAntioxidanten_US
dc.subjectMethod DPPHen_US
dc.subjectMethod ORACen_US
dc.subject.otherΜαθηματική ανάλυσηen_US
dc.subject.otherΠολυπαραγοντική ανάλυσηen_US
dc.subject.otherΣύγκλισηen_US
dc.subject.otherΑντιοξειδωτικάen_US
dc.subject.otherΜέθοδος DPPHen_US
dc.subject.otherΜέθοδος ORACen_US
dc.titleΜαθηματική μοντελοποίηση αντιοξειδωτικής ικανότητας και ξήρανσηen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/3en
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2019-2020en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1el-
item.openairetypebachelorThesis-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-3502-2210-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Φαντούση Άντρεα.pdf153.47 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

237
Last Week
0
Last month
6
checked on May 20, 2024

Download(s)

82
checked on May 20, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.