Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/8236
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΠαπαδήμας, Φώτης-
dc.contributor.authorΟνουφρίου, Γιώργος-
dc.date.accessioned2016-01-19T11:11:13Z-
dc.date.available2016-01-19T11:11:13Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/8236-
dc.descriptionΣτην παρούσα εργασία μελετήθηκε: α) η επίδραση της προσθήκης πηκτίνης και β) ο τύπος καλλιέργειας στα φυσικοχημικά, οργανοληπτικά και ρεολογικά χαρακτηριστικά σε αϊράνι από πρόβειο γάλα. Τα δείγματα με πηκτίνη (0,2% w/v), ή χωρίς περιείχαν 60% γιαούρτι , 40% νερό, 0,3% w/v αλάτι και 0,3% w/v δυόσμο. Οι καλλιέργειες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η YC-380 και η YF-L812. Τα προϊόντα αναλύθηκαν για τις εξής παραμέτρους: χημική σύσταση, pH , ογκομετρούμενη οξύτητα, διαχωρισμός ορού, ιξώδες, ΟΜΧ, LAB, κολοβακτηρίδια, ζύμες και μύκητες και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η προσθήκη πηκτίνης μειώνει τον διαχωρισμό του ορού στο ελάχιστο, ενώ αυξάνει το ιξώδες. Δεν παρατηρήθηκε σημαντική διαφορά στη γεύση, οσμή, και αποδοχή του προϊόντος (p> 0,05). Κατά την διάρκεια συντήρησης μειώνεται το pH και αυξάνεται η ογκομετρούμενη οξύτητα. Τα οξυγαλακτικά βακτήρια βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα για ζυμούμενα προϊόντα γάλακτος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η χημική σύσταση, η μικροβιακή χλωρίδα, το pH και η οξύτητα, δεν διέφερε στατιστικώς σημαντικά (p> 0,05) μεταξύ των τεσσάρων τύπων αϊρανιού.en_US
dc.description.abstractIn the present study, was studied: a) the effect of adding pectin and b) using two different starter cultures on the physicochemical, organoleptic and rheological characteristics in ayran from sheep milk. Samples with pectin (0.2%) or without contained 60% yogurt, 40% water, 0.3% salt and 0.3% mint. The starter cultures used were YC-380 and YF-L812. The products were analyzed for the following parameters: chemical composition, pH, titratable acidity, serum separation, viscosity, TVC, LAB, coliforms, yeasts and molds and organoleptic characteristics. The results showed that the addition of pectin reduces serum separation to a minimum, while increases the viscosity. There was no significant difference in taste, odor, and acceptance of the product (p> 0,05). During the shelf life, pH decreases and titratable acidity increases. The lactic acid bacteria were at satisfactory levels for fermented milk products. The results showed that the chemical composition of the microbial flora, pH and acidity had no statistically significant differences (p> 0,05) between the four types of ayran.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectFermented milk productsen_US
dc.subjectAyranen_US
dc.subjectPectinen_US
dc.subjectViscosityen_US
dc.subject.otherΖυμούμενα προϊόντα γάλακτοςen_US
dc.subject.otherΑϊράνιen_US
dc.subject.otherΠηκτίνηen_US
dc.subject.otherΙξώδεςen_US
dc.titleΖυμούμενο παραδοσιακό ρόφημα "Αϊρανι": Τεχνολογία και οργανοληπτικά χαρακτηριστικάen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/3en
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2019-2020en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-0284-2247-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Ονουφρίου Γιώργος.pdf1.91 MBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 50

320
Last Week
1
Last month
2
checked on Oct 7, 2024

Download(s) 1

1,833
checked on Oct 7, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.