Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/749
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΠαπαδήμα, Ασπασία-
dc.contributor.authorΓεωργίου, Σπύρος-
dc.date.accessioned2013-08-05T08:28:01Z-
dc.date.accessioned2015-11-30T10:11:07Z-
dc.date.available2013-08-05T08:28:01Z-
dc.date.available2015-11-30T10:11:07Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/749-
dc.description.abstractΗ γαστρονομική κουλτούρα μιας χώρας, αποτελεί βασική πτυχή της πολιτισμικής της ταυτότητας. Η αποτύπωση των διατροφικών συνηθειών σε έντυπα εγχειρίδια μαγειρικής, διασφαλίζει την συνέχιση των παραδοσιακών μεθόδων παρασκευής και κατανάλωσης κυπριακών εδεσμάτων. Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως θέμα να αναφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά της κυπριακής γαστρονομικής κουλτούρας και της τυπογραφικής της απεικόνισης, στα κυπριακά βιβλία μαγειρικής. Προς εξερεύνηση των παραπάνω θεμάτων, ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία: Βιβλιογραφική έρευνα σχετικά με την ιστορική εξέλιξη της Μαγειρικής Τέχνης και Γαστρονομίας στην Κύπρο και αναφορά σε προηγούμενες έρευνες που σχετίζονται με την συνέχιση της διατροφικής κουλτούρας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η καταγραφή των βασικών κανόνων τυπογραφίας, καθώς και η έρευνα για εύρεση βιβλίων μαγειρικής και δημιουργία οπτικού αρχείου, μέσω φωτογραφιών ή σάρωσης ενός ή περισσότερων δισέλιδων. Επιλογή και αξιολόγηση δείγματος δισέλιδων από τα βιβλία μαγειρικής, με βάση τις δύο κλίμακες αισθητικής, την Μακροτυπογραφία και Μικροτυπογραφία και κατά χρονολογική σειρά έκδοσης από το παλαιότερο μέχρι το πιο πρόσφατο. Εξαγωγή συμπερασμάτων, για την γενική εικόνα που παρουσιάζει ο τυπογραφικός σχεδιασμός στα κυπριακά βιβλία μαγειρικής. Με βάση τα συμπεράσματα που εξάγονται από την έρευνα αυτή, διαφαίνεται η ανάγκη για εμπλοκή των νέων στη διατήρηση της γαστρονομικής κουλτούρας και στην δημιουργία βιβλίων μαγειρικής, τα οποία θα ανταποκρίνονται στα τυπογραφικά κριτήρια του σύγχρονου σχεδιασμού.en_US
dc.formatPDFen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectCulinary cultureen_US
dc.subjectCook booksen_US
dc.subjectCyprusen_US
dc.titleH κυπριακή γαστρονομική κουλτούρα και τη τυπογραφική της απεικόνιση στα κυπριακά βιβλία μαγειρικής.en_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/37en
dc.relation.deptDepartment of Multimedia and Graphic Artsen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2012-2013en_US
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Multimedia and Graphic Arts-
crisitem.author.facultyFaculty of Fine and Applied Arts-
crisitem.author.parentorgFaculty of Fine and Applied Arts-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Σπύρος Γεωργίου-2013.pdf91.52 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 20

454
Last Week
1
Last month
2
checked on Oct 19, 2024

Download(s) 50

179
checked on Oct 19, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.