Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/691
Title: Δημιουργία ταυτότητας των παραδοσιακών προιόντων για την προώθηση της κυπριακής κουλτούρας
Authors: Κωνσταντίνου, Ξένια 
Keywords: Κυπριακής κουλτούρας;Κύπρος--Ήθη και έθιμα
Advisor: Μουζουρόπουλος, Θησέας
Issue Date: 2011
Department: Department of Multimedia and Graphic Arts
Faculty: Faculty of Fine and Applied Arts
Abstract: Η πολιτιστική κληρονομιά της κάθε χώρας είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Γι’ αυτό το λόγο ο κάθε λαός πρέπει να προστατεύει τις παραδόσεις του τόπου του μέσα από το πέρασμα των χρόνων, έτσι ώστε αυτές να παραμείνουν αναλλοίωτες καθώς επίσης και να παραδοθούν στις επόμενες γενιές όπως αυτές παραδόθηκαν και σε αυτούς. Μπορεί η Κύπρος γεωγραφικά να είναι ένα μικρό νησί και να το κατέκτησαν πολλοί κατακτητές δεν έπαψε όμως να θυμάται τα ήθη και τα έθιμα του. Ένα κομμάτι της κυπριακής παράδοσης είναι και τα προϊόντα του νησιού. Αυθεντικά προϊόντα από διαλεγμένα υλικά που προσφέρουν στον καταναλωτή μια ξεχωριστή και μοναδική γευστική εμπειρία. Προϊόντα όπως είναι τα λουκούμια, το παστέλι, ο σιουτζιούκος και το κιοφτέρι. Για να μπορούν όμως αυτά τα προϊόντα της Κύπρου να κρατηθούν στην ζωή και να αντέξουν μέσα από τα χρόνια, πρέπει να δημιουργηθούν συσκευασίες που θα τα προστατεύουν καθώς και θα τα αναδεικνύουν στον καταναλωτή. Σε αυτή την εργασία γίνεται μία προσπάθεια για την δημιουργία μιας ενιαίας ταυτότητας των τυπικών παραδοσιακών προϊόντων μέσα από τον σχεδιασμό των συσκευασιών τους.
Description: The culture of every country is unique and at the same time is irreplaceable. For this particular reasons the people of each country must protect the traditions and the culture as a whole in order not to be forgotten through the years and to be given by generation to generation. It seems that Cyprus geographically is a small island and it suffered a lot of conquerors, but the customs are not forgotten. One small part of the political culture of Cyprus is the products they make. Authentic products and with specific ingredients, they offer to the consumer the unique and special flavor experience that they always be remembered. Products like loukoumi, pasteli , siousioukos and kiofteri. In order for these products to be kept alive throughout the years it must be packaged in a way that it displays and protects the product shown to the consumer. In this assignment it will be show an effort in order to create a common identity for these typical products of Cyprus through the creation of the design for the products.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/691
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
XENIA KONSTANTINOY.pdf7.23 MBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 50

377
Last Week
1
Last month
7
checked on Nov 21, 2024

Download(s) 50

249
checked on Nov 21, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.