Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/360
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΚουτίνας, Μιχάλης-
dc.contributor.authorΝικολάου, Γεωργία-
dc.date.accessioned2013-07-11T10:54:44Z-
dc.date.accessioned2015-11-30T07:49:14Z-
dc.date.available2013-07-11T10:54:44Z-
dc.date.available2015-11-30T07:49:14Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/360-
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία, που φέρει τον τίτλο «Μελέτη της ανάπτυξης μικροοργανισμών σε τυροκομικά απόβλητα για βέλτιστη παράγωγη αιθανόλης και γαλακτικού οξέος», εκπονήθηκε στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, χρονικής διάρκειας δύο εξαμήνων, υπό την επίβλεψη του Λέκτορα Κουτίνα Μιχάλη. Η εργασία αυτή αποτελείται από τρία κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο, στο θεωρητικό μέρος, αναφέρονται γενικά στοιχεία για την τυροκομία, τον ορό γάλακτος και τους τρόπους χρησιμοποίησής του. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται μια γενική αναφορά στην τυροκομία και στις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από την απόρριψη των τυροκομικών αποβλήτων στο περιβάλλον. Επίσης γίνεται αναφορά σε διάφορους τρόπους αξιοποίησης του τυρόγαλου με την προσθήκη μικροοργανισμών και τη βέλτιστη μετατροπή του σε διάφορα προϊόντα. Στο δεύτερο κεφάλαιο, πειραματικό μέρος, αναλύονται οι μέθοδοι επεξεργασίας τους τυρόγαλου που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο ούτως ώστε να παραχθούν προϊόντα όπως η αιθανόλη με τη ζύμωση του μύκητα Klyveromyses marxianus και το γαλακτικό οξύ με τη ζύμωση του Lactobacillus delbrueckii. Σε αυτό το κεφάλαιο περιγράφεται ακριβώς ο τρόπος λειτουργίας κάθε συσκευής που χρησιμοποιήθηκε για την διεξαγωγή των πειραμάτων, όπως επίσης και η διαδικασία χρήσης υλικών, χημικών ουσιών και διαλυμάτων. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων τα οποία προέκυψαν τόσο από τα πειράματα ζύμωσης των μικροοργανισμών όσο και από τα πειράματα ελέγχου παραγωγής προϊόντων. Ακόμη έγινε έλεγχος της συμπεριφοράς των μικροοργανισμών και προσπάθεια κατανόησης όλων των φαινόμενων που παρατηρήθηκαν και των αποτελεσμάτων που προέκυψαν. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που εξάγονται από τα πειραματικά αποτελέσματα της εργασίας αυτής και από τη συνολική προσπάθεια μελέτης της συμπεριφοράς των χρησιμοποιούμενων μικροοργανισμών, Klyveromyses marxianus και Lactobacillus delbrueckii, για βέλτιστη παράγωγη αιθανόλης και γαλακτικού οξέος.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος,Τεχνολογικό πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectEthanolen_US
dc.subjectMicroorganismsen_US
dc.subjectLactateen_US
dc.titleΜελέτη της ανάπτυξης μικροοργανισμών σε τυροκομικά απόβλητα για βέλτιστη παράγωγη αιθανόλης και γαλακτικού οξέοςen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/7en
dc.relation.deptDepartment of Environmental Science and Technologyen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyearemptyen_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1el-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypebachelorThesis-
crisitem.author.deptDepartment of Chemical Engineering-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-5371-4280-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Γεωργία Νικολάου .pdf1 MBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 5

360
Last Week
1
Last month
12
checked on Mar 13, 2025

Download(s) 1

1,638
checked on Mar 13, 2025

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.