Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.14279/336
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Βυρίδης, Ιωάννης | - |
dc.contributor.advisor | Κουτίνας, Μιχάλης | - |
dc.contributor.author | Πάτσαλου, Μαρία | - |
dc.date.accessioned | 2015-01-22T06:51:13Z | |
dc.date.accessioned | 2015-11-30T07:27:58Z | - |
dc.date.available | 2015-01-22T06:51:13Z | |
dc.date.available | 2015-11-30T07:27:58Z | - |
dc.date.issued | 2013 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14279/336 | - |
dc.description.abstract | Η παρούσα διατριβή έχει ως σκοπό την απομόνωση μικροοργανισμών οι οποίοι να έχουν δυνατότητα διάσπασης της φλούδας πορτοκαλιού και να δώσουν ως μεταβολικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και συγκεκριμένα αιθανόλη, ενώ ταυτόχρονα να επιβιώνουν υπό την παρουσία Δ-λιμονένιου. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πορτοκαλιού καθώς επίσης και η αξιοποιήσεις που μπορούν να έχουν τα απόβλητα από μια βιομηχανία παρασκευής χυμού πορτοκαλιού. Επισημαίνεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η παραγωγή αιθανόλης στις μέρες μας και οι τρόποι ανάκτησής της από τις φλούδες εσπεριδοειδών. Επίσης στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζονται τεχνικές απομονώσεως μικροοργανισμών. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται η παρουσίαση των μεθόδων και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την διεκπεραίωση της παρούσας διατριβής καθώς επίσης και των πειραμάτων που έλαβαν χώρα τόσο για την απομόνωση του μικροοργανισμού όσο και για την μελέτη του. Παράλληλα γίνεται η ανάλυση και συζήτηση των αποτελεσμάτων στο τρίτο κεφάλαιο μέσα από διαγράμματα και σχήματα για την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας του μικροοργανισμού ο οποίος έχει απομονωθεί. | en_US |
dc.format | en_US | |
dc.language.iso | el | en_US |
dc.publisher | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου | en_US |
dc.rights | Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. | en_US |
dc.subject | Orange Juice | en_US |
dc.subject | Microorganisms | en_US |
dc.subject.other | Χυμός Πορτοκαλιού | en_US |
dc.subject.other | Μικροοργανισμοί | en_US |
dc.title | Επεξεργασία αποβλήτων από βιομηχανία παρασκευής χυμού πορτοκαλιού για παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας | en_US |
dc.type | MSc Thesis | en_US |
dc.affiliation | Cyprus University of Technology | en_US |
dc.dept.handle | 123456789/7 | en |
dc.relation.dept | Department of Chemical Engineering | en_US |
dc.description.status | Completed | en_US |
cut.common.academicyear | 2012-2013 | en_US |
dc.relation.faculty | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | en_US |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc | - |
item.openairetype | masterThesis | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | el | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Chemical Engineering | - |
crisitem.author.dept | Department of Chemical Engineering | - |
crisitem.author.faculty | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
crisitem.author.faculty | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0001-8316-4577 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-5371-4280 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management | - |
Appears in Collections: | Μεταπτυχιακές Εργασίες/ Master's thesis |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Περίληψη Πάτσαλου Μαρία.pdf | 209.47 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
526
Last Week
2
2
Last month
5
5
checked on Nov 25, 2024
Download(s)
253
checked on Nov 25, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.